Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ-Θέλει αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας» για να δεχθεί επανέναρξη

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς να επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς των Τ/κ», επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας σήμερα στην εναρκτήρια «ολομέλεια» της «βουλής» για τη νέα «κοινοβουλευτική» περίοδο.

«Η αναγνώριση θα έρθει σίγουρα μια μέρα, το πιστεύουμε ολόψυχα», είπε, ισχυριζόμενος ότι όλος ο κόσμος έχει μάθει πλέον ότι «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστές δημοκρατίες και δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο».

Η αντιπολίτευση, συνέχισε, μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά, αλλά η νέα του πολιτική έχει πλέον καταστεί ζωτικής σημασίας η βάση αυτή για το μέλλον της «χώρας» και των νέων σε όλες τις διεθνείς επαφές και διαπραγματεύσεις που διεξάγει. Επανέλαβε ότι και η έκκληση του Τούρκου Προέδρου από την ΓΣ του ΟΗΕ δείχνει ότι αυτή η πολιτική έχει πλέον εδραιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος φέτος κλείνει 40 ετών και η «βουλή» διεξάγει έναν «εθνικό αγώνα». Αναφερόμενος στο «κοινοβουλευτικό έργο» έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νέα «νομοθεσία» για την ελευθερία έκφρασης σημειώνοντας αρχικά ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικαταστήσει την «κλασσική δημοσιογραφία κι αυτό δημιουργεί άλλες δυσκολίες». Υποστήριξε δε ότι όλοι έχουν ελευθερία έκφρασης σε κάποιο βαθμό και ο σεβασμός του για την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι «ατελείωτος».

Ευχήθηκε του χρόνου η νέα "κοινοβουλευτική περίοδος" να αρχίσει στο νέο κτίριο της "βουλής" που χτίζεται στο συγκρότημα του νέου "προεδρικού".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδέχθηκε (τελικά) την αυθεντικότητα του βίντεο η Αστυνομία-Σε διαθεσιμότητα οι πρωταγωνιστές, γελοιοποιήθηκε ξανά το Σώμα
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ
Για απόπειρα φόνου, μαχαιροφορία και σωματική βλάβη καταζητούνται οι πρωταγωνιστές της συμπλοκής στην Πάφο
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία EL AL αναμένει να ξεκινήσει πτήσεις την Τετάρτη από τη Λάρνακα
Προσπάθειες Κύπρου με χώρες της περιοχής για αποκλιμάκωση-«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση»
Δίκη Al Jazeera: Ο Όμιλος Τζιοβάννη υπέβαλε μόνο μια αίτηση για πολιτογράφηση πελάτη του
Το Εφετείο παραπέμπει υπόθεση κουρέματος καταθέσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο
Όζτουρκλερ: Η Μόρφου δεν θα αποτελέσει ξανά αντικείμενο παζαρέματος, δεν θα δώσουμε ούτε πετραδάκι
Γραφείο Τύπου Αστυνομίας για ερωτικό βίντεο: Διερευνάται αν το όχημα ήταν περιπολικό
Σάλος με βίντεο αστυνομικών να κάνουν σεξ σε περιπολικό την ώρα που τα μέτρα λόγω πολέμου είναι... δρακόντεια