Συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πρόεδρος για Αρχηγό-«Όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω»

Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το θέμα του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του απόψε στους δημοσιογράφους, μετά από εκδήλωση στο Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν θα παύσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είπε ότι «όταν έχω κάτι να ανακοινώσω, θα το ανακοινώσω. Δεν κάνω δημόσια δηλώσεις χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι. Όταν αποφασίσω κάτι να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω».

Ερωτηθείς αν ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις, ο Πρόεδρος απάντησε καταφατικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κληθείσα να απαντήσει στις φήμες για τον Αρχηγό, η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου ανέφερε πως, ο διορισμός του Αρχηγού της Αστυνομίας είναι πολιτικός διορισμός και γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείσα σχετικά με την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών και την ονοματολογία περί αντικατάστασης του νυν Αρχηγού, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η ερώτηση «απευθύνεται στο λάθος πρόσωπο και στη λάθος περίσταση».

Σημείωσε ότι ο διορισμός του Αρχηγού της Αστυνομίας γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι ένας πολιτικός διορισμός. «Οι αρμοδιότητες του αρχηγού είναι πολύ συγκεκριμένες και ξεχωριστές από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και θα επαναλάβω αυτό που σας είπα και πριν. Η ερώτηση που κάνετε αυτή τη στιγμή αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Το θέμα των αλλαγών στην ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας, συμπλήρωσε ήδη ένα μήνα φημών και πληροφοριών, από τότε δηλαδή που φανερώθηκαν οι αδυναμίες, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στη Χλώρακα και τη Λεμεσό, επιβεβαιώνοντας ένα μοτίβο λαθών και αστοχιών, που δεν ήταν οι πρώτες, και άφησαν άπαντες εκτεθειμένους. Από τότε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ατάκα, «νιώθω ντροπιασμένος με την αδυναμία μας να προστατέψουμε τους πολίτες», έδειξε τις προθέσεις του.

Από τότε, όμως, πέρασε ένας μήνας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφήνει το θέμα ανοικτό, προκαλώντας φθορά, όχι μόνο στην εικόνα του προσωπικά, αλλά και στην εικόνα του Σώματος, που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο με τον επικεφαλής του, με το ένα πόδι εκτός. Άλλωστε, αυτή η ρευστή και αβέβαιη κατάσταση, δημιουργεί και μια σειρά άλλων ζητημάτων, εντός της Αστυνομίας, όπου προκαλείται αναταραχή, εσωστρέφεια για το θέμα της διαδοχής, στρατόπεδα κτλ.

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών