Λύπη Υπουργείου Μεταφορών για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διαμαρτυρία των οδηγών ταξί

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέφρασε λύπη για την ταλαιπωρία των χιλιάδων πολιτών κατά τη δίωρη διαμαρτυρία των επαγγελματιών οδηγών ταξί, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα των επαγγελματιών οδηγών ταξί είχαν τεθεί επί τάπητος πριν από την προγραμματισμένη διαμαρτυρία, εντούτοις η οργάνωση Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Ταξί Λευκωσίας δεν ανέστειλε τη διαμαρτυρία.

Σε ανακοίνωση , το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει σχετικά με το αίτημα των επαγγελματιών οδηγών ταξί για χρήση της λεωφορειολωρίδας από το ΓΣΠ μέχρι την είσοδο της Λευκωσίας, στα φώτα «Καλησπέρα», ότι ενημερώθηκαν με επιστολή στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 ότι αυτό θα ήταν εφικτό από τις 4 Οκτωβρίου 2023.

Σε σχέση με τη μεταφορά επιβατών με αμοιβή από μη αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς ταξί («πειρατεία»), το Υπουργείο σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει οι σχετικές διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το νομοσχέδιο είναι έτοιμο για να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Υπουργείο θεωρεί τους επαγγελματίες οδηγούς συνεργάτες του και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων μεταφορών.

Δειτε Επισης

Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»
Το μυστικό διπλωματικό σχέδιο Τραμπ για το Ιράν-Προσφέρει 30 δισ. για ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα
Δριμύ κατηγορώ από δικηγόρο Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου-«Μειωτική στάση και λεκτική απειλή για καθαίρεση»
Συνελήφθη βαρυποινίτης και άλλοι τέσσερις για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις-Καταζητείται άλλος ένας
Οδηγός ετών 13,5 έκοβε βόλτες με όχημα χωρίς πινακίδες-Συνοδηγός η αδερφή του με βρέφος στην αγκαλιά της
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»
Συγκλονιστικό βίντεο-Η στιγμή που πυροσβέστης ανεβαίνει σε σκεπή φλεγόμενου σπιτιού στην Παλαιά Φώκαια
Η τοποθέτηση Μητσοτάκη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ-«Δεν έχω ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της δικογραφίας»
Σε ταραγμένα νερά η Κυβέρνηση στην Ελλάδα-Έβαλε φωτιά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, έντονες πιέσεις δέχεται η ΝΔ
Εκτελέστηκε στην Ιαπωνία ο «δολοφόνος του Τwitter» που σκότωσε και διαμέλισε εννέα άτομα-Πώς έβρισκε τα θύματά του