Η Υπουργός Υγείας εξήρε το έργο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ

Το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ έχει καταξιωθεί στα 10 χρόνια λειτουργίας του και αναμένουμε όπως η επέκταση του προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό, αναφέρει η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σημειώνοντας πως η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα που χρειάζονται θεραπευτικές παρεμβάσεις φυσικής αποκατάστασης, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα.

Σε χαιρετισμό της, το απόγευμα της Δευτέρας, που διαβάστηκε σε εκδήλωση για τα 10χρονα του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ, η Πόπη Κανάρη αναφέρει πως «με τη δημιουργία του Τμήματος πριν από 10 χρόνια και τη λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας, η παρουσία του ΤΕΠΑΚ στον τομέα της αποκατάστασης έχει καταξιωθεί και αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο της υγείας».

«Με την προσθήκη του προγράμματος της εργοθεραπείας, το οποίο θα προσφερθεί στους φοιτητές του Τμήματος, στο άμεσο μέλλον, καθώς και την επέκταση του, τα επόμενα χρόνια, με νέα προγράμματα σπουδών της φυσιοθεραπείας και της κοινωνικής εργασίας, αναμένουμε ότι θα δώσει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και την απαιτούμενη υποστήριξη, ούτως ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό», προσθέτει.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα που χρειάζονται θεραπευτικές παρεμβάσεις φυσικής αποκατάστασης».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει στο χαιρετισμό της η Υπουργός, και μετά από μελέτη του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών φυσικής αποκατάστασης, έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί στη Βουλή, στις 28 Ιουνίου, αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με στόχο τη ρύθμιση της εγκαθίδρυσης των όρων και προϋποθέσεων αδειοδότησης και νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς και η θέσπιση κανόνων για το έλεγχο και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Υποδεικνύει δε πως «το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει το κενό στη διασφάλιση παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης υψηλής ποιότητας και ρύθμισης της αδειοδότησης τους, ενόψει και της ένταξης των υπηρεσιών αυτών στον ΓεΣΥ, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της κοινωνίας και επιτακτική επιστημονική ανάγκη».

Η Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι η ίδια και οι υπηρεσίες του Υπουργείου της βρίσκονται δίπλα στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ, «προσφέροντας αμέριστη υποστήριξη στις προσπάθειες σας για εκπαίδευση και έρευνα».

Από την πλευρά του, σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, εξέφρασε την περηφάνια του για το Τμήμα Αποκατάστασης και για όσα έχει πετύχει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο στέκεται δίπλα στο Τμήμα, με σημαντική επένδυση σε υποδομές, στρατηγικό σχέδιο για επέκταση της κλινικής αποκατάστασης και νέο ακαδημαϊκό προσωπικό, ενώ σημείωσε ότι πρόσφατα έχει υποβληθεί αίτηση για πιστοποίηση ενός νέου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην εργοθεραπεία.

Υπογράμμισε ακόμη την προσφορά του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης στην εκπαίδευση εκατοντάδων επαγγελματιών αποκατάστασης, οι οποίοι εργοδοτούνται σε νοσοκομεία, σχολεία ή κέντρα αποκατάστασης, αλλά και στη βελτίωση της ζωής πολλών συνανθρώπων μας, μέσα από την έρευνα και την κλινική πρακτική του Τμήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Σε επ’ αόριστον αποχή από υπερωρίες οι ταχυδρομικοί διανομείς της «Ισότητας»
«Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί υπενθύμιση ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Συννεφιασμένος ο καιρός, αναμένονται μεμονωμένες βροχές το βράδυ
Γνωστά και άγνωστα τοπία της Κύπρου μέσα από την οπτική εξερευνητών και πολιτών (pics)
«Άγιε Βασίλη, σε παρακαλούμε να φέρεις στα φτωχά παιδάκια και σε αυτά του πολέμου, καινούργια σπίτια»
Πήραν την κατιούσα αλλά δεν ικανοποιούν οι τιμές καυσίμων-Πάνω από 8 σεντ διαφορά από Ε.Ε.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ