Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμιξη στις εκλογές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα σχόλια, τα οποία όπως είπε ήταν ψευδή, έγιναν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.

«Η Διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Επιμένει η Χαμάς για τους ομήρους- «Χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα απελευθερωθεί κανένας»
Αντιμέτωπος με θανατική ποινή Σουηδός που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Συνεχίζει την απεργία πείνας η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης-Για οκτώ χρόνια δεν είδε τα παιδιά της
Η Κολομβία καταργεί τα πρόστιμα στους χρήστες μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών
Πήρε θέση για τον πόλεμο στο Ισράηλ ο Λαβρόφ-«Δεν δικαιολογείται η συνολική τιμωρία των Παλαιστινίων»
Ισχυρός σεισμός στο Περού-Καμία αναφορά για τραυματίες
«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Σφοδρές μάχες στην νότια Γάζα, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο-Διεκδικεί τρίτη θητεία ο αλ-Σίσι
Παραδοχή Γκουτέρες για το ΣΑ-«Παράλυση ΗΕ μπροστά στον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς»