Προθεσμία δύο εβδομάδων για τον σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε ο νικητής των εκλογών στη Σλοβακία

Η πρόεδρος της Σλοβακίας ανέθεσε σήμερα τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στον λαϊκιστή Ρόμπερτ Φίτσο, μετά τη νίκη του κόμματός του, Smer-SD, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στη χώρα.

"Το καθήκον του αρχηγού του κράτους είναι να σέβεται το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμικών μας οργάνων", δήλωσε η Ζουζάνα Τσαπούτοβα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενόψει της επίσημης τελετής που θα αναμεταδοθεί από την τηλεόραση.

Ο Φίτσο ορίστηκε πρωθυπουργός και έλαβε δύο εβδομάδες προθεσμία για να διαπραγματευτεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τη νίκη του κόμματος του, το οποίο όμως δεν απέσπασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

"Συμφωνήσαμε σε μια προθεσμία δύο εβδομάδων την οποία θα έχω στη διάθεσή μου για τον σχηματισμό κυβέρνησης", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο Τσαπούτοβα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολη διαδικασία αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σχηματίσουμε κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν συνιστά ευκαιρία για διεύρυνση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Διευκρινίσεις από Citroën με ελαττωματικό αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ αναμένει το ΤΟΜ
Θεσπίζεται πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κοινοτικής νοσηλευτικής και μαιευτικής
Μειώνεται το κόστος διέλευσης από τον Κόλπο ενώ διατηρείται η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα