Παραμένει άστατος ο καιρός-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προειδοποίησε, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα το νησί και ιδιαίτερα περιοχές στα δυτικά, στα νότια, στα ορεινά αλλά και στο εσωτερικό. Επίσης είναι πιθανόν να πέσει και χαλάζι.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η κίτρινη προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 6:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις παράλιες περιοχές και αργότερα, πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν μέχρι αργά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους, παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους, παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία  θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Παρασκευή, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Η θερμοκρασία  θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δειτε Επισης

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Σε επ’ αόριστον αποχή από υπερωρίες οι ταχυδρομικοί διανομείς της «Ισότητας»
«Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί υπενθύμιση ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Συννεφιασμένος ο καιρός, αναμένονται μεμονωμένες βροχές το βράδυ
Γνωστά και άγνωστα τοπία της Κύπρου μέσα από την οπτική εξερευνητών και πολιτών (pics)
«Άγιε Βασίλη, σε παρακαλούμε να φέρεις στα φτωχά παιδάκια και σε αυτά του πολέμου, καινούργια σπίτια»
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία η Ισότητα-«Η ανοχή μας στη δουλοπρέπεια πρέπει να σταματήσει»
Επαφές Δημάρχου Αμμοχώστου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
Στην Εσθονία η Υπουργός Υγείας για συναντήσεις που διοργανώνει ο ΠΟΥ
Το καλοκαίρι του 2024 τίθεται σε εφαρμογή το e-kalathi-Ποια προϊόντα θα επιλεγούν