Ζ. Μπορέλ: Να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία

Υπαρξιακή απειλή για τους Ευρωπαίους, αποκάλεσε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη προς την Ουκρανία. 

Ο κ. Μπορέλ μιλούσε κατά την άφιξή του στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο που πραγματοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

Στη συνάντηση συμμετέχει και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

«Συγκαλούμε μια ιστορική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εδώ στην Ουκρανία, υποψήφια χώρα και μελλοντικό μέλος της ΕΕ» ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στον Ουκρανικό λαό» πρόσθεσε, αναρτώντας βίντεο από κοινές δηλώσεις με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα κατά την άφιξή του.

«Αυτό ο πόλεμος έχει βαθιές συνέπειες για όλο τον κόσμο, αλλά για εμάς τους Ευρωπαίους είναι μια υπαρξιακή απειλή. Ίσως δεν τον βλέπουν έτσι όλοι στον κόσμο όμως για εμάς τους Ευρωπαίους, ας μου επιτραπεί να το επαναλάβω, είναι μια υπαρξιακή απειλή» ανέφερε στις σχετικές δηλώσεις του.

Για αυτό, σημείωσε, θα πρέπει να συνεχίσει η στήριξη προς την Ουκρανία, και για αυτό η ΕΕ συζητά με τους Αμερικανούς «συμμάχους και φίλους» τη συνέχιση της στήριξης.

Στην άτυπη σύνοδο την Κύπρο εκπροσωπεί ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, όπως ανέφερε το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών @CKombos βρίσκεται στο Κίεβο για τη σημερινή άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Η Κύπρος στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στην Ουκρανία και το λαό της» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παγκόσμιος συναγερμός για την επίθεση στο Ισραήλ-Οι συνέπειες του χτυπήματος και ο φόβος της επόμενης ημέρας
Συναγερμός στη Σουηδία-Πυροβολισμοί κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία
Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν-Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη
Προς Νοέμβριο προσανατολίζεται το Ευρωκοινοβούλιο για ακροάσεις νέων Επιτρόπων
Ο χάρτης με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο Ισραήλ-Πύραυλοι στον ουρανό του Τελ Αβίβ
Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για τρομοκρατική επίθεση-Οκτώ νεκροί και επτά τραυματίες
Το Ισραήλ πιστεύει ότι πρόλαβε σχέδιο εισβολής της Χεζμπολάχ με κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία»
Τουλάχιστον 23 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη
Συναγερμός στη Ζυρίχη-Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό και τραυμάτισε τρία παιδιά