Διαμαρτυρήθηκαν οι οδηγοί ταξί-Πήγαν έξω από Προεδρικό και Υπ. Μεταφορών

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Στάδιο ΓΣΠ και κατευθύνθηκαν προς τα φώτα Καλησπέρα, όπου πραγματοποιούν ολιγόλεπτη στάση, αποκόπτοντας για μερικά λεπτά τη λεωφοριολωρίδα.

Ακολούθως, οι οδηγοί ταξί κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου της λεωφόρου Αθαλάσσας. Από εκεί ακολούθησαν τη διαδρομή από τις λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη-Γρίβα Διγενή και από τη διασταύρωση Μετοχίου, και πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Τα αιτήματα της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αστικών Ταξί

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί η σχετική απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, ως πρώτο μέτρο, έπειτα από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια τμήματα, κατά τις οποίες "έπαιρναν υποσχέσεις χωρίς να επιλύονται τα προβλήματα του κλάδου".

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως αναφέρεται, είναι "η πειρατεία (Ιδιωτικά- υπεραστικά-τουρκοκυπριακά- αυτοκίνητα ενοικιάσεως - εφαρμογές «applications»-ιστοσελίδες), η τροποποίηση της Νομοθεσίας του 2019 για επαγγελματικές άδειες (χωρίς διαβούλευση με τους επαγγελματίες) καθώς και οι λεωφορειολωρίδες και τα αεροδρόμια (24ωρη αστυνόμευση και εποπτεία)".

Επίσης σημειώνεται ότι σε όλες τις λεωφορειολωρίδες στην Λευκωσία μπορούν να κινούνται τα ταξί εκτός από τη λεωφορειολωρίδα του ΓΣΠ. "Ο Υπουργός Μεταφορών μας υποσχέθηκε ότι θα μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ενώ η αστυνομία το απαγορεύει. Δεν θα ανεχθούμε να μην εισέρχονται τα ταξί", επισημαίνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί.

Δειτε Επισης

ΥΠΑΝ: Θεμέλιο για ολοκληρωμένη προσωπικότητα η προδημοτική
Συμφωνία συνεργασίας Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με το ογκολογικό νοσοκομείο Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο
Άνεμοι και μεμονωμένες βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Δεκαοκτώ χρόνια με πολλαπλή σκλήρυνση-«Ξύπνησα ένα πρωινό και δεν έβλεπα, νόμιζαν θα μείνω ανάπηρη»
Στις κάλπες οι δάσκαλοι, εκλέγουν τη νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ-Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά θέματα
Κορυφαία πρόκληση για την ΑΗΚ η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και η μείωση ρύπων
Με συμφωνία τριών σημείων, διασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον των 69 υπαλλήλων της Kition-Τι προβλέπει
Υπό ειδικό στέγαστρο από την Τρίτη το Λεωφορείο της Αντίστασης
Στοιβαχτήκαν τα αιτήματα στο Υφ. Προνοίας-Καθυστέρηση ετών καταγγέλλει η Επίτροπος Διοικήσεως
Τοποθετούνται κάμερες σε δέκα σχολεία υψηλού κινδύνου-Πανηγύρισαν με φωτιές το τέλος της χρονιάς