Διαμαρτυρήθηκαν οι οδηγοί ταξί-Πήγαν έξω από Προεδρικό και Υπ. Μεταφορών

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Στάδιο ΓΣΠ και κατευθύνθηκαν προς τα φώτα Καλησπέρα, όπου πραγματοποιούν ολιγόλεπτη στάση, αποκόπτοντας για μερικά λεπτά τη λεωφοριολωρίδα.

Ακολούθως, οι οδηγοί ταξί κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου της λεωφόρου Αθαλάσσας. Από εκεί ακολούθησαν τη διαδρομή από τις λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη-Γρίβα Διγενή και από τη διασταύρωση Μετοχίου, και πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Τα αιτήματα της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αστικών Ταξί

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί η σχετική απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, ως πρώτο μέτρο, έπειτα από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια τμήματα, κατά τις οποίες "έπαιρναν υποσχέσεις χωρίς να επιλύονται τα προβλήματα του κλάδου".

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως αναφέρεται, είναι "η πειρατεία (Ιδιωτικά- υπεραστικά-τουρκοκυπριακά- αυτοκίνητα ενοικιάσεως - εφαρμογές «applications»-ιστοσελίδες), η τροποποίηση της Νομοθεσίας του 2019 για επαγγελματικές άδειες (χωρίς διαβούλευση με τους επαγγελματίες) καθώς και οι λεωφορειολωρίδες και τα αεροδρόμια (24ωρη αστυνόμευση και εποπτεία)".

Επίσης σημειώνεται ότι σε όλες τις λεωφορειολωρίδες στην Λευκωσία μπορούν να κινούνται τα ταξί εκτός από τη λεωφορειολωρίδα του ΓΣΠ. "Ο Υπουργός Μεταφορών μας υποσχέθηκε ότι θα μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ενώ η αστυνομία το απαγορεύει. Δεν θα ανεχθούμε να μην εισέρχονται τα ταξί", επισημαίνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί.

Δειτε Επισης

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα