Παραπέμπεται σε δίκη ο 34χρονος για την απόπειρα φόνου-Οι δύο παραδοχές και η μία άρνηση

Σε δίκη παραπέμπεται ο 34χρονος που είχε συλληφθεί για την απόπειρα φόνου σε βάρος 31χρονου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου στο χωριό Ψαθί της Επαρχίας Πάφου, αφού οι Αρχές έχουν ενώπιόν τους όλα εκείνα τα στοιχεία που εκτιμούν ότι χρειάζονται, ώστε να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου για εκδίκαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας 31χρονου θύματος της απόπειρας φόνου

Αρμόδια πηγή, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως υπάρχει ικανοποιητική μαρτυρία σε βάρος του 34χρονου και δεν χρειάζεται ανανέωση της κράτησής του. Ως εκ τούτου, η υπόθεση θα καταχωρηθεί το πρωί της Δευτέρας με την εκπνοή του διατάγματος οκταήμερης κράτησης του υπόπτου.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο 34χρονος δεν παραδέχεται το αδίκημα της απόπειρας φόνου, παρότι τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή. Πέραν της παρουσίας του στο σημείο, παραδέχεται ότι κρατούσε όπλο, ωστόσο ισχυρίζεται, σύμφωνα με την αστυνομικές πληροφορίες, ότι δεν ήθελε να πυροβολήσει τον 31χρονο, παρά μόνο να τον εκφοβίσει. Δεν δίνει παρόλα αυτά, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, εξηγήσεις για τον λόγο που έριξε με το όπλο προς το μέρος του θύματος.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να προχωρήσουν με καταχώρηση της υπόθεσης για την οποία ο φερόμενος θύτης θα απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την διάπραξη της απόπειρας φόνου. Σε περίπτωση παραδοχής, θα οριστεί δικάσιμος για αγόρευση προς μετριασμό της ποινής από τον συνήγορό του και ακολούθως επιβολή ποινής. Εάν δηλώσει μη παραδοχή, τότε θα αρχίσει εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ένα αγριοκοίταγμα οδήγησε στην απόπειρα φόνου-Προηγήθηκε και άλλο επεισόδιο μεταξύ θύματος και θύτη

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου σημειώθηκε γύρω στις 5.30 το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, όταν το θύμα είχε αφιχθεί στην οικία του, επιστρέφοντας από νυχτερινό κέντρο και στάθμευσε το αυτοκίνητο του στην αυλή.

Τότε, εμφανίστηκε ο φερόμενος δράστης, ο οποίος είτε τον ακολουθούσε, είτε τον ανέμενε στη σκηνή και με τη χρήση κυνηγετικού όπλου φέρεται να τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον.

Αμέσως, στο μέρος προσέτρεξαν οι οικείοι του θύματος, οι οποίοι ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς και ακολούθως, κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη αργότερα βάσει δικαστικού εντάλματος, αφού τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Ακολούθως, το θύμα μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

Σε ότι αφορά στον 31χρονο, φέρει τραύματα στο στήθος και στο πρόσωπο, με την κατάσταση της υγείας του αρχικά να ήταν σοβαρή, ωστόσο μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη αποσωληνώθηκε και άρχισε να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Η απόπειρα φόνου, σύμφωνα με την Αστυνομία σημειώθηκε για ασήμαντη αιτία, αφού φαίνεται ότι προηγουμένως οι δύο τους είχαν συναντηθεί σε νυχτερινό κέντρο και ο ένας αγριοκοίταξε τον άλλον. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είχε ξεκινήσει πριν δύο περίπου μήνες, όταν είχαν συναντηθεί και πάλι τυχαία σε νυχτερινό κέντρο και διαπληκτίστηκαν για τον ίδιο λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σταμάτησε έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησε δύο φορές στο πρόσωπο-Σε σοβαρή κατάσταση ο 31χρονος

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου