Έτσι θα υπολογίζεται η μείωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (πίνακας)

Στα 45 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζει η Κυβέρνηση το κόστος του μέτρου της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος επί της αύξσηςη της τιμής του ρεύματος, για τους μήνες από τον Νοέμβριο, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Το συγκεκριμένο μέτρο, που καλύπτει οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές αναμένεται ότι θα καλύψει συνολικά 429 χιλιάδες οικίες και 106 χιλιάδες επιχειρήσεις. Σε ότι αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές, η επιδότηση καλύπτει το 100% της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι από την επαναφορά εξαιρείται η Διμηνιαία Διατίμηση 46 «Άντλησης Νερού» λόγω λήψης αντίστοιχων μέτρων από το Υπουργείο Γεωργίας ΑΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλυτικά τα 11+6 μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Όλες οι λεπτομέρειες

Για να υπολογίσει κανείς το όφελος που θα έχει από το εν λόγω μέτρο η διατίμηση για τους ευάλωτους (08) θα είναι 100%, όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά τους οικιακούς καταναλωτές, όσων η κατανάλωση είναι 1 με 400 κιλοβατώρες τη διμηνία, η επιδότηση θα είναι 85%. Για κατανάλωση 401 μέχρι 600 κιλοβατώρες τη διμηνία η επιδότηση θα είναι 75%, ενώ για κατανάλωση απο΄601 με 800 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 50%. Σημειώνεται ότι για διμηνιαίες καταναλώσεις άνω των 800 κιλοβατώρων, δεν θα υπάρχει επιδότηση.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα και υποστατικά εμπορικής χρήσης, μονής εγγραφής χαμηλής τάσης, η επιδότηση για κατανάλωση από 1 μέχρι 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 85%. Για κατανάλωση από 501 μέχρι 750 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 75% και για κατανάλωση από 751 μέχρι 1500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 50%. Για κατανάλωση άνω των 1500 κιλοβατώρων τη διμηνία, δεν θα υπάρχει επιδότηση.

Για εργοστάσια και υποστατικά βιομηχανικής χρήσης μονής εγγραφής, χαμηλής τάσης, για κατανάλωση από 1 μέχρι 750 κιλοβατώρες η επιδότηση θα φτάσει το 85%, για κατανάλωση από 751 μέχρι 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα φτάσει το 75%, ενώ για κατανάλωση από 1001 μέχρι 1500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα ανέρχεται στο 50%. Για κατανάλωση άνω των 1500 κιλοβατώρων, δεν θα υπάρχει επιδότηση.

Στιγμιότυπο 2023-10-19, 1.18.15 μμ

Δειτε Επισης

Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας