Ξεκαθαρίζει για τις χρεώσεις στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ ο Βαφεάδης-Ποιους οδηγούς αφορά

Ποικίλες αντιδράσεις ανάμεσα στους πολίτες προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΓΣΠ, ο οποίος ανέφερε ότι γίνονται σκέψεις για να χρεώνονται όσοι σταθμεύουν στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται γύρω από το γήπεδο της πρωτεύουσας, με τον υπουργό Μεταφορών ωστόσο, να διαβεβαιώνει πως όσοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, δεν πρόκειται να πληρώνουν ούτε σεντ.

Πιο συγκεκριμένα, η σκέψη που οδηγείται προς υλοποίηση από τους υπεύθυνους του ΓΣΠ, είναι ότι για τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το χώρο στάθμευσης του σταδίου, τότε θα καλούνται να πληρώσουν το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ μηνιαίως, ενώ το ημερήσιο κόμιστρο για όσους σταθμεύουν θα είναι ένα ευρώ. Το ποσό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, πρόκειται να είναι σταθερό και δεν θα καθορίζεται ανάλογα με το χρόνο παραμονής του οχήματος στο χώρο στάθμευσης.

Βλέποντας φυσικά και την άλλη όψη του νομίσματος, αρκετές εκατοντάδες φαίνεται να είναι οι πολίτες οι οποίοι καθημερινώς θα σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο ΓΣΠ, για να μεταφερθούν με ένα άλλο όχημα εκτός Λευκωσίας, ή προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Κάτι που ωστόσο έχει και αρνητικό αντίκτυπο στον χώρο, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, «αυτή η χρήση δημιουργεί μια ακαταστασία, στην όλη περιοχή, κάτι που προβληματίζει το στάδιο της πρωτεύουσας εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος που αναφέρονται σε χρεώσεις από πλευράς του Σταδίου για το πάρκινγκ, εκτιμώ ότι είναι για να εργοδοτήσουν προσωπικό για να καθαρίζει αυτούς τους χώρους. Αυτό το πράγμα όμως, για τους πελάτες του ‘pame express’, είναι θέμα το οποίο θα χειριστούμε σαν Κυβέρνηση και δεν έχει να κάνει με το κράτος. Γι’ αυτό και ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι σε πελάτες του ‘pame express’, θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση, διότι θα το χειριστούμε σαν κράτος».

Η προσπάθεια που καταβάλλει ωστόσο το Υπουργείο Μεταφορών, είναι να μην υπάρχει χρέωση γενικώς, για τους χώρους στάθμευσης.

«Εμείς αξιολογούμε όλο το πρόγραμμα, αλλά η προσπάθειά μας είναι να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους γίνεται, για να αξιοποιούν αυτή την υπηρεσία. Ένα πράγμα το οποίο πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς, είναι να μειώνουμε το κόστος της υπηρεσίας για να ανταγωνίζεται το κόστος του αυτοκινήτου, καθώς το κόστος του οχήματος σήμερα για να πάεις για παράδειγμα από το ΓΣΠ στο κέντρο της Λευκωσίας, είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του εισιτηρίου», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού