Αυξάνονται οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αυξάνονται οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου εν μέσω ανησυχιών για επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, εξέλιξη που θα επηρεάσει την προσφορά. 

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ σημειώνει αύξηση 1,3%, στα 91,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχύεται κατά 1,8% στα 88,23 δολάρια το βαρέλι.

Εξάλλου, η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου TTF (Άμστερνταμ), συμβόλαια Νοεμβρίου, παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά 3,9% ή €1,9, στα €50,83 τη Μεγαβατώρα. Τιμή που είναι η υψηλότερη από τις 10 Μαρτίου του 2023.

"Η χθεσινοβραδινή έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, αύξησε το διακύβευμα της σύγκρουσης και, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, μείωσε τις πιθανότητες μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων", δήλωσε στο AFP ο αναλυτής της εταιρείας ActivTrades Ricardo Evangelista.

Εκτίμησε ότι υπάρχει πλέον μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν στη διαμάχη και άλλες χώρες της περιοχής, όπως το Ιράν.

"Αυτό το σενάριο θα επηρέαζε σχεδόν σίγουρα την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του βαρελιού σε επίπεδα πάνω από τα 100 δολάρια", πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»