Χάκερ κατηγορείται για 21.000 εκβιασμούς-Ζητούσε χρήματα από ασθενείς κέντρου ψυχοθεραπείας

Η Δικαιοσύνη στη Φινλανδία απήγγειλε κατηγορίες σε χάκερ, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή δεκάδων χιλιάδων αρχείων ασθενών κέντρου ψυχοθεραπείας, για περισσότερες από 21.000 περιπτώσεις εκβιασμού.

Ο εισαγγελέας ζητά την επιβολή ποινής φυλάκισης επτά ετών στον κατηγορούμενο Αλεξαντέρι Κιβιμάκι, ο οποίος παλαιότερα ονομαζόταν Τζούλιους Κιβιμάκι. Ο ύποπτος, που κρατείται, έχει αρνηθεί ότι είναι ένοχος, αναφέρει το AFP.

Το 2018 παραβιάστηκαν τα συστήματα της φινλανδικής εταιρείας Vastaamo, η οποία επέβλεπε δεκάδες κέντρα ψυχοθεραπείας σε όλη τη χώρα και κλάπηκαν τα απόρρητα αρχεία θεραπείας δεκάδων χιλιάδων ασθενών.

Μετά την κλοπή των αρχείων, ο Κιβιμάκι προσπάθησε αρχικά να αποσπάσει περισσότερα από 360.000 ευρώ σε bitcoin από την Vastaamo σε αντάλλαγμα να μην διαρρεύσουν τα αρχεία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Όταν η Vastaamo αρνήθηκε να πληρώσει, ο Κιβιμάκι άρχισε να διαρρέει τα αρχεία ως μοχλό πίεσης προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Κιβιμάκι έστελνε εκβιαστικές επιστολές σε ασθενείς ζητώντας από 200 έως 500 ευρώ για να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση των αρχείων των συνεδριών τους.

Ο Κιβιμάκο κατηγορήθηκε επίσης για 9.598 περιπτώσεις διάδοσης πληροφοριών που παραβιάζουν την προσωπική ζωή.

Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Οκτώβριο του 2022 και τελικά συνελήφθη στην περιοχή του Παρισιού στις 3 Φεβρουαρίου.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, απάτη και ξέπλυμα χρήματος, αλλά και παραβίαση δεδομένων.

Η δίκη του θα αρχίσει στις 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να κρατήσει ως τον Φεβρουάριο.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 30 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου
Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Σουηδία-Αναφορές για τραυματία
Ο Μασκ ελέγχει το σύστημα πληρωμών του Υπ. Οικονομικών-Σε θέσεις κλειδιά 20άρηδες συνεργάτες του
Στην Άγκυρα ο de facto ηγέτης της Συρίας-Κρίσιμη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αντίποινα από Κίνα σε Τραμπ-Βάζουν κι άλλους δασμούς σε αμερικανικά οχήματα και υδρογονάνθρακες
Πρόοδο στις συζητήσεις για την άμυνα βλέπει ο Κόστα-«Μας οδηγεί η κοινή αίσθηση του επείγοντος»
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ