Συνεχίζονται οι απάτη στο WhatsApp για υποκλοπή κωδικών-Συστάσεις από Αστυνομία

Συνεχίζονται τα ύποπτα μηνύματα υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιδιαίτερα στο WhatsApp, προειδοποιεί η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διάφοροι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα από γνωστό τους πρόσωπο στο WhatsApp, που τους ενημερώνει ότι θα λάβουν έναν κωδικό εκ μέρους του και ακολούθως να τον αποκαλύψουν στο πρόσωπο αυτό.

Στην ουσία, σημειώνεται, ο κωδικός αυτός αφορά τον λογαριασμό του ίδιου του παραλήπτη και όχι του αποστολέα του μηνύματος ο οποίος χρησιμοποιεί ήδη παραβιασμένο λογαριασμό άλλου ανυποψίαστου θύματος. Με τη μέθοδο αυτή, προστίθεται, κερδίζουν την εμπιστοσύνη του παραλήπτη με αποτέλεσμα να παραβιάζεται και ο δικός του λογαριασμός.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και να μην αποκαλύπτει κωδικούς που λαμβάνει σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Δειτε Επισης

Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη
Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο
Χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης Κατερίνας Χρυσοστόμου
Χείμαρρος και αποκαλύψεις από Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Ποιους έδειξε για ποινικές διώξεις
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από την οικία της στην Πάφο
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια πίσω από τη φωτιά στο σκάφος στη μαρίνα Λάρνακας
Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα