ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που η Χαμάς επιχειρεί να ρίξει το αεροπλάνο του Σολτς

Συναγερμός σήμανε στην αποστολή του Γερμανού προέδρου Όλαφ Σολτς, λίγο πριν την αναχώρηση από το Τελ Αβίβ, καθώς, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά το αεροπλάνο λόγω συναγερμού πυραύλου. Από τους επιβάτες ζητήθηκε να ξαπλώσουν στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Δείτε βίντεο, η στιγμή του συναγερμού:

Όπως μεταδίδει η Welt στην αποστολή βρίσκονταν και δημοσιογράφοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στην πίστα. Δύο πύραυλοι της Χαμάς εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome.

Ο καγκελάριος δεν ξάπλωσε στον διάδρομο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, αλλά αντίθετα έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Μετά από λίγα λεπτά, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο.

F8qf4SIXAAARRsw

F8qf3iAWwAAcXtR

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ τρόπους να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, με τον Γερμανό καγκελάριο να αναφέρει ότι θα θίξει το θέμα και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι.

«Η Γερμανία και το Ισραήλ είναι ενωμένα ως δημοκρατικά κράτη, ενεργώντας με βάση τη δικαιοσύνη και τον νόμο ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις... Συζήτησα με τον πρωθυπουργό (Νετανιάχου) για τους τρόπους ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους στη Γάζα να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα», τόνισε ο Σολτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποτρέψουμε θανάτους αμάχων», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Μετά το Ισραήλ, ο Σολτς θα μεταβεί στην Αίγυπτο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η Χαμάς έβαλε όμηρο να «γιορτάσει» τα γενέθλιά του-«Κάντε συμφωνία, αλλιώς θα γυρίσουμε σε φέρετρο»
Ισχυρισμοί Τραμπ ότι είναι κοντά σε συμφωνία με Ουκρανία για το τέλος του πολέμου-Τι απαντά το Κίεβο
Τεράστιες πυρκαγιές έξω από την Ιερουσαλήμ-«Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από την Ελλάδα»
Στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τα τραύματα κρατούμενου που του έστησαν ενέδρα στις Κεντρικές-Τον περίμεναν με μαχαίρια για αντίποινα
Από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έως την Ασία και την Αφρική-Οι 12 πιθανοί υποψήφιοι για τον παπικό θρόνο
Wall Street Journal: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει μείωση 50-65% στους δασμούς στην Κίνα
Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 150 τραυματίες στον σεισμό της Κωνσταντινούπολης λόγω πανικού-Πήδηξαν από ύψος
Εβδομήντα δύο συσκευασίες με κοκαΐνη κατάπιε τελικά ο 52χρονος που πιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου
Δίχρονος στην Αριζόνα βγήκε από το σπίτι και χάθηκε στην έρημο-Πώς τον βρήκαν μετά από 16 ώρες