Προσφεύγει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς εναντίον Σιζόπουλου ο Παπαδάκης

Στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, θα προσφύγει τις επόμενες ημέρες ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, σε σχέση με την υπόθεση της διαρροής του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019.

Η καταγγελία του κ. Παπαδάκη, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες όταν επιστρέψει από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, θα στρέφεται εναντίον του κ. Σιζόπουλου, σε σχέση με τα όσα ακούγονται στο ηχητικό, που σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ευρωβουλευτή, προκύπτει πιθανή διάπραξη του αδικήματος του εκβιασμού και απόπειρας εκβιασμού με απειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διέρρευσε ηχητικό συνομιλίας Σιζόπουλου και Παπαδάκη-Ο καβγάς για τις χιλιάδες που ζητούσε ο πρόεδρος από τον Ευρωβουλευτή

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, μετά από γνωμάτευση από τους δικηγόρους του, Φανό Ανδρέου και Στεφάνη Ανδρέου, αποφάσισε να προχωρήσει με καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς και όχι στην Αστυνομία ή τη Νομική Υπηρεσία, διότι θεωρούν πως οι προηγούμενες καταγγελίες τους για καταστροφή τεκμηρίων εν μέσω δικαστικής διαδικασίας, δεν έτυχαν της απαραίτητης διερεύνησης.

Όπως εξήγησε στον REPORTER o δικηγόρος του Φανός Ανδρέου, ο πελάτης του θα προχωρήσει με καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, της οποίας τα πορίσματα δημοσιοποιούνται προς διασφάλιση της αρχής της διαφάνειας, ενώ διαθέτει την αρμοδιότητα για να εξετάζει πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που έγιναν για καταστροφή τεκμηρίων εν μέσω δικαστικής διαδικασίας, που είχαν γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια, ο κ. Ανδρέου εξαπέλυσε επίθεση προς την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία, τις οποίες κατηγόρησε ότι «ενταφίασαν τις σοβαρές και στοιχειοθετημένες καταγγελίες χωρίς, διερεύνηση, χωρίς αιτιολογία, κουκουλώνοντας στην ουσία την όλη υπόθεση.

«Συνεπώς», συνέχισε ο κ. Ανδρέου, «η Αρχή κατά της Διαφθοράς, είναι το μόνο αξιόπιστο όργανο στο οποίο μπορούν να προσφύγουν. Η αρχή της διαφάνειας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημόσια ζωή».

Σε σχέση με το ηχητικό, αποτελεί θέση των δικηγόρων του κ. Παπαδάκη, ότι από το ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν εύλογες υποψίες διάπραξης από τον Μαρίνο Σιζόπουλο των αδικημάτων της απόπειρας εκβιασμού και εκβιασμού, σε σχέση με περιουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα κονδυλίων του Ευρωκοινοβουλίου για τους συνεργάτες του Ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Δημήτρης Παπαδάκης προσέφυγε και στα κυπριακά Δικαστήρια, όπου δικαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Στην απόφαση του η Δικαστής έκρινε πως η συμφωνία που του επέβαλε ο Μαρίνος Σιζόπουλος πριν την εκλογή του, είναι παράνομη και παραβιάζει τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ σημείωνε στην απόφαση της πως, «η κατανόηση των δεδομένων ήταν τόσο ξεκάθαρη, που ο Δημήτρης Παπαδάκης εξαναγκάστηκε να υπογράψει» την συμφωνία με την δηλωθείσα επιφύλαξη, ώστε να αποτρέψει την δέσμευση που του επέβαλε η συμφωνία».

Κληθείς από τον REPORTER να σχολιάσει τις νέες διαστάσεις που λαμβάνει η κόντρα του με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Δημήτρης Παπαδάκης, με μια λακωνική δήλωση υπέδειξε πως, «από το ηχητικό του οποίου επιβεβαιώνω την αυθεντικότητα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι επιχειρούσε να παρανομήσω και με εκβίαζε και όσο δεν συμμορφωνόμουν με τις υποδείξεις του, προχώρησε στην παράνομη διαγραφή μου. Τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό ντοκουμέντο, διέρρευσε χθες στον ελλαδικό ιστότοπο TVXS περιλαμβάνει την ιδιωτική συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες λίγο μετά τις Ευρωεκλογές και αφορά τα χρήματα που ζητούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, να δίνει ο Δημήτρης Παπαδάκης προς το κόμμα.

Επρόκειτο δηλαδή, για χρήματα που ο Δημήτρης Παπαδάκης θα έπαιρνε από το Ευρωκοινοβούλιο και ο Μαρίνος Σιζόπουλος ζητούσε περίπου δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα, να καταλήγουν σε αυτόν, για να εργοδοτεί προσωπικό στα γραφεία της ΕΔΕΚ για οργανωτικά θέματα. Για θέματα δηλαδή, άσχετα με το Ευρωκοινοβούλιο.

Ακούστε το ηχητικό πατώντας εδώ

Από την πλευρά του χθες ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε τον Δημήτρη Παπαδάκη ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την ηχογράφηση και την διαρροή της.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, «ο διάλογος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου με τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη, ηχογραφήθηκε παράνομα, καθώς ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν γνώριζε ότι η συνομιλία είχε ηχογραφηθεί. Και εφόσον η συνομιλία είχε γίνει μεταξύ δύο ατόμων και ο ένας δεν γνώριζε, τότε προφανώς γνώριζε ο δεύτερος». Μάλιστα εξαπολύει επίθεση εναντίον του κ. Παπαδάκη, λέγοντας πως, «η χρονική στιγμή της διαρροής της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, δεν είναι καθόλου τυχαία. Η διαρροή έγινε σε μια περίοδο, όπου επιχειρείται να πληγεί η ΕΔΕΚ ενόψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων που επέρχονται (Ευρωεκλογές – εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης). Οι προσπάθειες κάποιων για δημιουργία πολιτικού κόμματος ή πλατφόρμας και καθόδου στις εκλογές, για να πληγεί η ΕΔΕΚ, δεν φαίνεται καρποφορούν». Παράλληλα κάνει λόγο και για διαρροή, «που ενδεχομένως, να μην είναι άσχετη και με πληροφορίες, που φέρουν την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) να διερευνά το ενδεχόμενο παράτυπης οικειοποίησης χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Δ. Παπαδάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιστρέφει τις κατηγορίες, δείχνει Σιζόπουλο πίσω από την ηχογράφηση ο Παπαδάκης-Προανήγγειλε νομικά μέτρα

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης