Με άμεση ισχύ η παραίτηση Θεοπέμπτου-Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο μαζί με το Καταστατικό

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Πολιτικής του Επιτροπής, κατά την οποία ο πρόεδρος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, υπέβαλε την παραίτησή του, γνωστοποιώντας τα επόμενα του βήματα, ώστε να καλυφθεί το κενό ηγεσίας που έχει δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρεται, «ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου υπέβαλε το απόγευμα, προς την Πολιτική Επιτροπή, την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Παρόλη την ομόφωνη στήριξη που του παρασχέθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος ενεργοποίησε την απόφασή του με άμεση ισχύ».

Διευκρινίζεται ότι ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ξεκαθάρισε ότι παραμένει βουλευτής του Κινήματος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

«Η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε την σύγκλιση έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Η πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή θα είναι η προκήρυξη Έκτακτου Εκλογικού Συνεδρίου στις 03 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με το Καταστατικό Συνέδριο για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα υπέβαλε την παραίτησή της η βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, πυροβολώντας το κόμμα για μία σειρά από λόγους. Το κίνημα επρόκειτο να αποφασίσει πώς να διαχειριστεί το ζήτημα στην συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής το βράδυ της Δευτέρας, η οποία, παρά τις πολλές ώρες που διήρκησε, δεν ολοκληρώθηκα και συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης. Επί της ουσίας, επίσημη απάντηση των Οικολόγων στα όσα τους καταλογίζει η κ. Ατταλίδου δεν υπήρξε, καθώς η παραίτηση του προέδρου μετατόπισε το κέντρο βάρους.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»