Ντόμινο εξελίξεων στους Οικολόγους-Παραιτήθηκε και ο Θεοπέμπτου από την Προεδρία

Παραιτήθηκε από την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, στον απόηχο της αποχώρησης της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Η παραίτησή του υποβλήθηκε ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία συνέχιζε τη μαραθώνια συνεδρία της για το θέμα και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε υποβάλει την παραίτησή της η κ. Ατταλίδου, η οποία εκτόξευσε μία σειρά από καταγγελίες εναντίον του κόμματος. Ο κ. Θεοπέμπτου είχε εκφράσει αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια επαναπροσέγγιση μαζί της, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπήρχε έδαφος για κάτι τέτοιο.

Μεταξύ άλλων, η κ. Ατταλίδου είχε αναφέρει πως, πριν από την υποψηφιότητά της, της είχε ειπωθεί πως θα αναθεωρείτο η θέση του κινήματος στο Κυπριακό, ενώ είχε κατηγορήσει τους Οικολόγους για απόκλιση από τους Ευρωπαίους Πρασίνους. Επίσης, έκανε λόγο για εκδικητική συμπεριφορά στελεχών εναντίον της, λόγω της υποστήριξής της στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Μιλώντας στον REPORTER, σε ένα πρώτο σχόλιο, το στέλεχος των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, ανέφερε πως «είναι δεύτερο πλήγμα σε δύο μέρες και πρέπει να δούμε συλλογικά, ως Κίνημα Οικολόγων, τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Θεοπέμπτου θα συνεχίσει το έργο του στη Βουλή, με τη δική μας βοήθεια, με περισσό ζήλο, επειδή πλέον οι δύο βουλευτές μας θα κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν οι τρεις» .

Εκ των πραγμάτων, θα πρέπει το Κίνημα να μπει εκ νέου σε εκλογική διαδικασία, μετά τις περιπέτειες του 2022, για να αναδείξει νέο πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής πρόεδρος είναι αυτή τη στιγμή ο Άλκης Παπής, ενώ αντιπρόεδροι είναι οι Κυριάκος Τσιμίλλης και Μαρία Κολά.

Περισσότερα σε λίγο.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών