Επικριτικός ο Οζερσάι για «υποχωρήσεις» στο θέμα της Πύλας

Υπάρχει μια εικόνα υποχώρησης από θέσεις που υπερασπίζονται εδώ και χρόνια για την περιοχή της Πύλας και «ο φθηνός ηρωισμός» τους έχει κοστίσει ακριβά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι σε γραπτή του δήλωση για το θέμα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ μεταδίδουν την γραπτή δήλωση του κ. Οζερσάι όπου προσθέτει πως ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στην Πύλα φαίνεται ότι επιτεύχθηκε με την οπισθοχώρηση από αρκετές σημαντικές θέσεις που έτυχαν υπεράσπισης στο παρελθόν. «Κάποιες ρυθμίσεις που φθάνουν από την αποδοχή της δικαιοδοσίας και της κυριαρχίας του ΟΗΕ σε εδάφη που θεωρούνται αμφισβητούμενα, μέχρι τη διακοπή της σύνδεσης με τη στρατιωτική μας ομάδα που βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση πάνω από την Πύλα, τη δημιουργία ενός νέου μικτού οικισμού όπου θα προκύψουν μακροπρόθεσμα νέες περιουσιακές και δικαιοδοτικές διαφορές, και την επιστροφή των περιπολιών του ΟΗΕ όπως στη δεκαετία του 1960».

Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κατά την οποία εκείνοι που μιλούσαν για τερματισμό της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ συμφώνησαν να παραδώσουν τις εξουσίες στον ΟΗΕ, «πρώτα στην περιοχή του Ταξίμ» (γήπεδο Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη κοντά στο Λήδρα Πάλλας) «και τώρα στις αμφισβητούμενες περιοχές κυριαρχίας γύρω από την Πύλα», υποστηρίζει. «Εν ολίγοις, ο φτηνός ηρωισμός που ξεκίνησε με μπουλντόζες μας κόστισε ακριβά στο τέλος της ημέρας», καταλήγει ο κ. Οζερσάι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η υπηρεσία που ψηφίζω ενόψει των επικείμενων εκλογών
Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο