Στην Κύπρο 625 άτομα μετά από ενεργοποίηση του Σχέδιου ΕΣΤΙΑ-Ανάμεσα τους 10 Κύπριοι

Συνολικά 625 άτομα έφτασαν στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», λόγω των εξελίξεων στο Μεσανατολικό. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, από τα άτομα αυτά, οι 10 είναι Κύπριοι πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι πολίτες ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι με την εφαρμογή του σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», υπό το φως της έκτακτης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, από την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:30, εκατοντάδες άτομα κατέφυγαν στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι η παραμονή τους στη χώρα είναι σύντομη, με την πλειοψηφία να έχει ήδη αναχωρήσει.

Αναφέρεται ότι, με την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου, υπάρχει μόνιμη παρουσία εκπροσώπων όλων των υπηρεσιών στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, το αεροδρόμιο Πάφου και τους λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεχής συντονισμός με τις κατά τόπους Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές-Επί ποδός ΕΟΑ και ΤΑΥ
Διάφοροι φορείς με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν στο δράμα των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά
Παροχή στοχευμένης στήριξης σε πληγέντες από πυρκαγιές από το Υφ. Πρόνοιας
Καθαίρεσε άλλους δύο κληρικούς της Μητρόπολης Ταμασού το Συνοδικό Δικαστήριο-Υπέπεσαν σε παραπτώματα
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)
Συγκινητική εικόνα με τη διάσωση ηλικιωμένου που περικυκλώθηκε από τις φλόγες-«Ο παππούς που έγινε παππούς μας…»
Παράνομο σκουπιδότοπο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-«Εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς»
Βασικά προληπτικά μέτρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές συστήνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Αποκαρδιωτική η κατάσταση στα φράγματα, μειώθηκαν τα αποθέματα νερού-Μόλις στο 17,4% η πληρότητα