Σε εγρήγορση η Αθήνα -Eπίσκεψη στο Ισραήλ σχεδιάζει ο Μητσοτάκης

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα στο Ισραήλ για την προοπτική της χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και ενώ η ευρωπαϊκή και αμερικανική διπλωματία απευθύνεται στην Ιερουσαλήμ με ένα μήνυμα για αυτοσυγκράτηση έναντι των αμάχων της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή με μια σειρά ηγετών της περιοχής.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο μιας επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ το επόμενο διάστημα. Άλλωστε προχθές ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ αύριο μεταβαίνει στην περιοχή ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Η προοπτική ευρύτερης ανάφλεξης έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και αύριο θα επιχειρηθεί ευρωπαϊκός συντονισμός στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που θα λάβει χώρα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία, τηλεφώνησε νωρίτερα το απόγευμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, μετά το αντίστοιχο τηλεφώνημα που είχε χθες το βράδυ με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.

Κοινός τόπος για τους κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν ήταν η ανάγκη να μην επεκταθεί η ανθρωπιστική κρίση εκτός ορίων, η οποία μπορεί να μεταφραστεί και σε νέα μεταναστευτικά ρεύματα. Είναι δεδομένο, πάντως, ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαφορετική οπτική για την εν εξελίξει κατάσταση, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους δύο ηγέτες από το να συζητούν. Ιδίως από τη στιγμή που στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των συζητήσεων σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών για τη θετική ατζέντα (σήμερα) και τον πολιτικό διάλογο (αύριο).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης