Π. Κανάρη: Στηρίζουμε το έργο του Αντικαρκινικού και την προπσάθεια που γίνεται

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου επιτελεί εξαιρετικό έργο στον τομέα της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας στους ασθενείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο και είναι σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται", δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σημειώνοντας ότι "η καταπολέμηση του καρκίνου απαιτεί όχι μόνο θεραπεία, αλλά και τη διασφάλιση της άνεσης και της αξιοπρέπειας των ασθενών καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιμετώπισής του.

Σε χαιρετισμό της σε ημερίδα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου για την Ανακουφιστική Φροντίδα η Υπουργός είπε ότι αυτή "διασφαλίζει την ποιότητα ζωής ασθενών με απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια όπως σε κάποιες περιπτώσεις καρκίνου, ενώ καλύπτει όσο είναι δυνατό τις οργανικές, ψυχολογικές, πνευματικές και κοινωνικές ανάγκες των ασθενών".

Πρόσθεσε ότι "αποτελεί μια πρόσθετη αξία στην ποιότητα ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας και επίσης η παρεχόμενη φροντίδα καλύπτει και τις ανάγκες των ατόμων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που περιποιούνται τον ασθενή τους".

Συνεπώς, είπε η κ. Κανάρη, "αποτελεί ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη ομαδική αντιμετώπιση η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ενηλίκων και δυστυχώς παιδιών, καθ΄ όλη την πορεία της νόσου". Η υποστήριξη, επεκτείνεται και στην περίοδο του πένθους ενισχύοντας την οικογένεια, συνέχισε η Υπουργός.

Στον χαιρετισμό της η κ. Κανάρη αναφέρθηκε "στο ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτό έμπρακτα εκφράζεται με την ετοιμασία του Νομοσχεδίου για την Ανακουφιστική Φροντίδα που βρίσκεται στην έναρξη της διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης".

Εξήγησε ότι στο Νομοσχέδιο αυτό υπάρχει ιδιαίτερη πρόνοια ώστε να διασφαλίζεται και να ελέγχεται η ποιότητα βάσει προτύπων Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οργανισμών. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την συμβολή του στην ετοιμασία του Νομοσχεδίου.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Υγείας είπε ότι δραστηριότητες όπως την σημερινή ημερίδα, "ενδυναμώνουν τη συλλογική προσπάθεια όλων των συντελεστών στη μάχη κατά του καρκίνου και προσφέρουν την ευκαιρία για ενεργό συμμετοχή και συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους".

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού