Εισήγηση Ατάογλου να γίνει η Αμμόχωστος «πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου»

Η εισήγησή του να ανακηρυχθεί η Αμμόχωστος ως η πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου τα επόμενα χρόνια αντιμετωπίζεται θετικά, ισχυρίστηκε ο «αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» και «υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι η εισήγηση εκφράστηκε από τον ίδιο κατά την 40η σύνοδο του Μόνιμου Συμβουλίου των Υπουργών Πολιτισμού του Διεθνούς Οργανισμού Τουρκικού Πολιτισμού (TÜRKSOY) που πραγματοποιήθηκε στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν στις 13-14 Οκτωβρίου.

Ο Ατάογλου είπε ότι «αποτελούμε προέκταση του τουρκικού κόσμου στη Μεσόγειο και σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος του τουρκικού κόσμου και χαιρόμαστε που έχουμε λάβει τη θετική προσέγγιση των μελών του οργανισμού για να ανακηρυχθεί η Αμμόχωστος ως η πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου τα επόμενα χρόνια». 

Πρόσθεσε ότι είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας να φιλοξενήσουμε τις δραστηριότητες του Συμβουλίου και να καλωσορίσουμε τον τουρκικό κόσμο στο σπίτι μας».

Η Γκιουνές γράφει ότι στη συνάντηση στο Αζερμπαϊτζάν ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Αντίλ Κερεμλί αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης αυτής για την ενότητα του τουρκικού κόσμου και ευχαρίστησε τις χώρες που συμμετείχαν.

Ο Γενικός Γραμματέας του TÜRKSOY, Σουλτάν Ραέβ δήλωσε ότι η φετινή συνάντηση συνέπεσε με μια σημαντική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Χαϊντάρ Αλίγεφ και 30 χρόνια από την ίδρυση της TÜRKSOY.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ