Βούληση να συμβάλουν στην ισχυροποίηση της παράταξης από τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τη συμμετοχή του Επίτιμου Πρόεδρου και τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, πρώην Υπουργών και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών της Παράταξης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο , Αννίτα Δημητρίου, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό. Εκφράστηκε ως κοινή επιδίωξη ο διορισμός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ώστε να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

δ1

Επιπρόσθετα έγινε ευρεία συζήτηση για το μείζον θέμα του πολέμου στο Ισραήλ και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράστηκε η πεποίθηση πως με τις συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί τα τελευταία χρόνια η Κύπρος πρέπει να αναδειχθεί ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας.

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας σήμερα και οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Προεδρικό Συμβούλιο πως ο ΔΗΣΥ βγαίνει μπροστά με σειρά Συζητήσεων Στρογγυλής Τραπέζης, αρχής γενομένης την ερχόμενη Παρασκευή με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία.

δ2

«Μέσα από τη συζήτηση διεφάνη η βούληση όλων όπως συμβάλουν με τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την παραγωγή ωφέλιμων πολιτικών για τον τόπο», τονίζεται στην ανακοίνωση. Περεταίρω αναφέρεται ότι «την ίδια ώρα ήταν καθολική η βούληση όπως υπάρξει συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση συνθηκών ομοψυχίας καθώς και για την ισχυροποίηση της Παράταξης, για το καλό της πατρίδας και των συμπολιτών μας».

δ3

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα