Α. Παπακωνσταντίνου: Εκτός απροόπτου το ΤΑΕΠ του Απολλωνείου θα ανοίξει τις πόρτες του τη Δευτέρα

Εκτός απροόπτου, ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό την ερχόμενη Δευτέρα, το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Απολλώνειου νοσοκομείου, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια αύριο και ως εκ τούτου να ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ).

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, από διαβεβαιώσεις που έλαβαν, το ΤΑΕΠ έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους των επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας και την Τρίτη, το νοσοκομείο αναμένεται να λάβει την σχετική άδεια λειτουργίας του Τμήματος. «Από εκεί και πέρα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για σύναψη σύμβασης του ΤΑΕΠ με το ΓεΣΥ. Πιστεύω πως, εκτός απροόπτου, τη Δευτέρα το ΤΑΕΠ θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά», είπε μιλώντας στον REPORTER.

Υπενθυμίζεται πως, το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου είχε προγραμματιστεί αρχικά να ανοίξει τις πόρτες του την 1η Οκτωβρίου, εν τέλει διαπιστώθηκε πως το νοσοκομείο δεν είχε ακόμη εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών το Τμήμα παρέμεινε κλειστό, ώστε να αποφανθούν οι αρμόδιοι εάν τηρεί τις προδιαγραφές.

Εάν και εφόσον το ΤΑΕΠ λειτουργήσει κανονικά, ο ΟΑΥ, θα έχει εκπληρώσει έναν από τους στόχους που έχει θέσει για τη χρονιά, δηλαδή τη λειτουργία δεύτερου ΤΑΕΠ στην Λευκωσία που θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους του ΓεΣΥ, όπως άλλωστε προνοεί η νομοθεσία.

Δειτε Επισης

Κατέρρευσε η εκεχειρία-Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ, το Iράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Άρχισε η συζήτηση που αφορά το νομοσχέδιο για ένταξη Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν
Το Κατάρ καταδικάζει την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση και καλεί σε διπλωματική αποκλιμάκωση
Μικρή μείωση θανατηφόρων στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία-Στη 13η θέση στην Ευρώπη
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Μόνο ηλεκτρονικά το ραντεβού στα Γραφεία της Υπηρεσίας Μέριμνας Εκτοπισθέντων