Παρθενική συνεδρία για το Προεδρικό Συμβούλιο του ΔΗΣΥ με πολλές συμμετοχές

Συνεδριάζει στις 6:00 το απόγευμα το νέο Προεδρικό Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, υπό την Αννίτα Δημητρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρία του Σώματος, η δημιουργία του οποίου είχε επικυρωθεί στο Πολιτικό Γραφείο του Σεπτεμβρίου.

Στο Συμβούλιο, που στόχο έχει να συμβουλεύει την ηγεσία του κόμματος, μέσα από την εμπειρία των ατόμων που θα το αποτελούν, κλήθηκαν να συμμετέχουν οι πρώην πολιτειακοί αξιωματούχοι του κόμματος, οι οποίοι θα προβαίνουν σε εισηγήσεις στη βάση της εμπειρίας και των εξειδικευμένων γνώσεών τους. Μεταξύ άλλων, μέλη είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο τέως πρόεδρος και νυν βουλευτής του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, πρώην Υπουργοί, πρώην βουλευτές και πρώην ευρωβουλευτές της παράταξης.

Οι εκτιμήσεις από την Πινδάρου είναι πως στην παρθενική συνεδρία αναμένεται να συμμετέχουν πέραν των 40 κομματικών στελεχών, μαζί με την πρόεδρο της παράταξης Αννίτα Δημητρίου. Στην ατζέντα θα βρίσκεται το Κυπριακό, καθώς και η νέα πολεμική σύρραξη στην περιοχή μας, σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις. Σε σχέση με τα εσωκομματικά, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην προσπάθεια επανασυγκρότησης του κόμματος, το οποίο διάγει μια ταραχώδη περίοδο, μετά την κρίση των Προεδρικών Εκλογών.

Μάλιστα η ίδια η δημιουργία του Προεδρικού Συμβουλίου σχετίζεται σε κάποιο βαθμό με την κρίση, καθώς θα δώσει λόγο και ρόλο σε στελέχη που έμειναν εκτός ενεργούς πολιτικής. Δεδομένου ότι κάποιοι από αυτούς ανήκουν στη λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση», ένα παραγωγικό όργανο αναμένεται να συμβάλει στην προσέγγιση με την ηγεσία και στην περαιτέρω αξιοποίηση των στελεχών αυτών, που ενδεχομένως να αισθάνονται παραγκωνισμένα μετά την απώλεια των ρόλων τους στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία