Προσπάθειες επαναπροσέγγισης των Οικολόγων με Ατταλίδου μετά την παραίτηση

Προσπάθειες για να μεταπεισθεί η Αλεξάνδρα Ατταλίδου και να παραμείνει στους Οικολόγους φαίνεται να καταβάλλει η ηγεσία του κόμματος, μετά την επιστολή παραίτησής της και τα δημόσια πυρά που εξαπέλυσε, καταγγέλλοντας αμφισημίες στο κίνημα.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της βουλεύτριας του κινήματος «τρομακτική απώλεια», λέγοντας πως την αγαπά, την εκτιμά, έχει φοβερές γνώσεις και είναι πολύ δραστήρια. «Ασφαλώς και θα επιχειρήσω να αποτρέψω την παραίτησή της, θα δούμε με ποιο τρόπο θα την προσεγγίσουμε», ανέφερε. Απόψε θα συνεδριάσει εκτάκτως η Πολιτική Επιτροπή του κινήματος για να χειριστεί το ζήτημα, στην οποία έχει προσκληθεί και η κ. Ατταλίδου. Διέψευσε, παράλληλα, ότι ο λόγος αποχώρησής της είναι για να ενταχθεί σε κάποιο άλλο σχηματισμό ενόψει Ευρωεκλογών.

Μιλώντας, εξάλλου, στο Σπορ FM, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε πως είναι 99,99% σίγουρος ότι θα καταφέρουν να την μεταπείσουν, επειδή έχουν τροχοδρομηθεί αυτά που αναφέρει η κ. Ατταλίδου στην επιστολή παραίτησής της.

Δεν είναι, ωστόσο, σαφές αν αυτή η πρόθεση προσέγγισης υπάρχει από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου, καθώς αρκετοί έχουν βρεθεί απέναντι από την κ. Ατταλίδου τους προηγούμενους μήνες για διάφορα θέματα, ενώ για κάποια μέλη ανέκαθεν θεωρείτο ως «ξένο σώμα», λόγω κάποιων απόψεών της, κυρίως σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, στο οποίο διαφωνεί ανοιχτά με τις επίσημες θέσεις του κόμματος και, μάλιστα, στην επιστολή της, άφησε να νοηθεί ότι εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο επειδή της είχαν υποσχεθεί πως θα τις αλλάξουν.

Ορισμένα στελέχη φαίνεται να αισθάνονται προσβολή από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραίτησής της, θεωρώντας ότι η Αλεξάνδρα Ατταλίδου έχει ανατινάξει τις γέφυρές της με το κόμμα, ενώ ενόχληση υπάρχει και για την ένταση που προκλήθηκε στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, επισημαίνοντας ότι για επτά μήνες η παραιτηθείσα βουλεύτρια δεν είχε παρουσιαστεί στα συλλογικά όργανα για να καταθέσει απόψεις.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στον REPORTER πηγές από των Οικολόγων, ο πρόεδρος του κινήματος έχει ήδη προσεγγίσει την κ. Ατταλίδου το Σαββατοκύριακο και δεν κατάφερε να αποτρέψει την παραίτησή της. Είναι, συνεπώς, απορίας άξιον τι επιχειρηματολογία μπορεί να αναπτυχθεί εκ των υστέρων για να μεταπεισθεί, αφού έχει εκθέσει τις θέσεις της δημοσίως.

Υπό το βάρος, ωστόσο, του περιορισμού της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κινήματος και της περαιτέρω μείωσης της επιρροής του, που αναπόφευκτα θα προκαλέσει η μία λιγότερη ψήφος, φαίνεται πως υπάρχουν πιέσεις για να τα βρουν οι δύο πλευρές, παρά τις όποιες διαφωνίες. Το ερώτημα είναι εάν όντως υπάρχει και πρόσφορο έδαφος.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση-«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»