Καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για συνταξιούχους αξιωματούχους το ΥΠΟΙΚ

Την πρόθεση του να καταθέσει ολοκληρωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα επιλύουν όλες τις πτυχές του θέματος με τις συντάξεις κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων, εξέφρασε σήμερα η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών, που εξέτασε τις τέσσερις προτάσεις Νόμου.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή Οικονομικών έχει αρχίσει η συζήτηση των τεσσάρων Προτάσεων Νόμου που έχουν σκοπό την τροποποίηση και θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την καταβολή συντάξεων σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους και για διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στις υφιστάμενες νομοθεσίες, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το γεγονός ότι λαμβάνει πέραν του μισθού του ως Πρόεδρος και σύνταξη από την προηγούμενη θητεία του ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως αν και η πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης για το θέμα, ήταν πως δεν θα αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία και θα αναμένει τις προτάσεις των κομμάτω, κατά τη σημερινή συνεδρία, διαφάνηκε η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για λύση του θέματος.

Στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών, καταγράφηκε το αλαλούμ που επικρατεί με το συγκεκριμένο θέμα, με τις διάφορες Νομοθεσίες που αγγίζουν το ζήτημα και τυγχάνουν διαφορετικών ερμηνειών από Υπουργείο Οικονομικών και Ελεγκτική Υπηρεσία.

Μετά το πέρας της επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Αλέκος Τρυφωνίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να επεξεργαστεί και να καταθέσει νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες να επιλύουν όλες τις πτυχές του θέματος και να επέλθει μια ολιστική λύση του προβλήματος.

«Μέσα σε αυτές τις παραμέτρους θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία για το θέμα του ασυμβίβαστου το οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπό επεξεργασία Νομοθεσία», ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης.

Όπως έχει διαφανεί, πρόσθεσε, «στη σημερινή συνεδρίαση, το ζήτημα είναι πολύ δύσκολο και ιδιαίτερα πολύπλοκο, υπάρχουν αρκετά νομοθετικά προβλήματα και έτσι χρειάζεται η συμβολή της Εκτελεστικής Εξουσίας, της Νομοθετικής Εξουσίας, της Νομικής Υπηρεσίας και του Γενικού Ελεγκτή για να πετύχουμε κάτι ορθό και ολοκληρωμένο».

«Όμως», συνέχισε, «οι Προτάσεις Νόμου που είναι ενώπιον μας αποτελούν μια πολύ καλή αρχή, και εμείς καλούμε την Κυβέρνηση να ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατόν, τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες να ξεκαθαρίζουν το πεδίο, να είναι δίκαιες, να επιλύουν οποιεσδήποτε οικονομικές και κοινωνικές στρεβλώσεις, να ικανοποιούν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου, να είμαστε συνεπείς με τους θεσμούς και ταυτόχρονα να επιτευχθεί συμμόρφωση με την σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου», κατέληξε ο κ. Τρυφωνίδης.

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»