Τα γύρισε η Επ. Αθλητισμού για τις αιχμές για μη ποινικές διώξεις από Εισαγγελία-Τελικά... «ορθώς έπραξε»

Στροφή εκατό ογδόντα μοιρών, κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμούς, σε σχέση με τις αιχμές που άφησε κατά της Εισαγγελίας, για την μην ποινική δίωξη προσώπων που εισηγήθηκαν, σε σχέση με την άρνηση τους να καταθέσουν ενώπιον ερευνώντων λειτουργών.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ενώπιον της Βουλής, αλλά υπήρχαν και σχετικές άλλες δηλώσεις, όπου η Επιτροπή ανέφερε πως αποτάθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα για την ποινική δίωξη όσων αρνήθηκαν, ενώ είχε αναφερθεί πως αναμένεται να αποταθούν εκ νέου.

«Καταγγείλαμε δύο περιπτώσεις στον Γενικό Εισαγγελέα και πήραμε απάντηση ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να γίνει ποινική δίωξη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ευθύμιος Ευθυμίου, Το αδίκημα, είπε, είναι απλό. Σου λέω να έρθεις και δεν ήρθες, υπέδειξε. Ανέγνωσε, μάλιστα, και τον Νόμο, ο οποίος αναφέρει πως «οποιοδήποτε πρόσωπο, στο οποίο απευθύνεται το αίτημα της Επιτροπής για συλλογή πληροφοριών έχει υποχρέωση προς έγκαιρη, πλήρη και ακριβή παροχή των ζητούμενων πληροφοριών» και αν σκόπιμα ή χωρίς νόμιμη αιτία αρνείται είναι ένοχο αδικήματος, που προνοεί ποινή φυλάκισης ή χρηματική ποινή και τα δύο. Μάλιστα ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως σκέφτηκαν να πάρουν τηλέφωνο στη Νομική Υπηρεσία, να συζητήσουν ως δικηγόρος προς δικηγόρο, να καταλάβουν πού διαφωνούν αλλά τελικά αποφασίστηκε πως θα υπάρξει αλληλογραφία για το θέμα. Πρόσθεσε ότι «τώρα θα ξαναδοκιμάσουμε την τύχη μας με άλλες τρεις περιπτώσεις, να δούμε τι απάντηση θα πάρουμε».

Τα... γύρισε η Επιτροπή

Ωστόσο, παρά τις πιο πάνω αναφορές, σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμούς, αναφέρει τώρα, πως μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ορθώς δεν προχώρησαν σε ποινικές διώξεις, αλλάζοντας άρδην την αρχική τους τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει πως, «στις 13/10/2023 είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της κυπριακής Δημοκρατίας, συνάντηση στην οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για καλύτερο συντονισμό της Επιτροπής με τη Γενική Εισαγγελία και ανταλλαγή απόψεων για την πρόοδο των ερευνών».

Στη συνάντηση επίσης, όπως αναφέρεται, «έγινε συζήτηση για το θέμα της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα της ΚΔ να μην προχωρήσει σε ποινική δίωξη εναντίον δύο προσώπων τα οποία αρνήθηκαν να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού και ενώπιον των ερευνώντων λειτουργών αυτής. Κατά την ενημέρωση διαπιστώθηκε ότι ορθώς ο Γενικός Εισαγγελέας δεν προχώρησε στην ποινική δίωξη, λαμβανομένου υπόψη ότι τα στοιχεία τα οποία υπήρχαν δεν δικαιολογούσαν ποινική δίωξη».

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει πως «οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως έχουν τακτικές επαφές για καλύτερο συντονισμό των ερευνών τους και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση τους για καταπολέμηση της δαφθοράς στον αθλητισμό».

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης