Οι προθέσεις των υφιστάμενων δημάρχων για τις εκλογές του 2024-Ποιοι επαναδιεκδικούν

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν και συνεχίζονται από τα κόμματα, αλλά και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, οι συζητήσεις, σε σχέση με την εξαγγελία των υποψηφιοτήτων, ενόψει των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Ιούνιο του 2024. Ήδη οι υποψήφιοι άρχισαν να δημοσιοποιούν το ενδιαφέρον τους για τις 20 θέσεις δημάρχων, ενώ το δικό τους ενδιαφέρον, έχουν και οι προθέσεις των υφιστάμενων δημάρχων, για το αν θα επαναδιεδκικήσουν ή όχι.

Στη Λευκωσία, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δεν θα επαναδιεκδικήσει τον μητροπολιτικό δήμο, σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στον Στρόβολο, ο οποίος προσανατολίζεται να διεκδικήσει και μια δεύτερη θητεία.

Στη Λακατάμια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα της δήμαρχου Φωτούλλας Χατζήπαπα, ενώ ο δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνστνατίνου, διεδκικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για τον Δήμο Λευκωσίας. Οι δήμαρχοι Λατσιών και Έγκωμης, Κώστας Πέτρου και Ζαχαρίας Κυριάκου, αντίστοιχα, των οποίων οι δήμοι συνενώνονται με τη Λευκωσία δεν θα διεκδικήσουν θέση δημάρχου. Ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ανακοίνωσε ήδη την διεκδίκηση του δήμου Λατσιών-Γερίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει ανθυποψήφιο τον δήμαρχο Γερίου, Νεόφυτο Παπαλαζάρου.

Στη Λεμεσό, ο Νίκος Νικολαΐδης αν και αμφιταλαντεύτηκε αν θα επαναδιεκδικήσει, με τις διαβουλεύσεις να βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, φαίνεται ότι τελικά, αφού ζυγίσει τα δεδομένα, θα δώσει ξανά τη μάχη, για την οποία ετοιμάζεται και ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου, που εξήγγειλε ήδη την υποψηφιότητα του για τον μητροπολιτικό δήμο.

Εν δυνάμει υποψήφιοι για τον δήμο Ανατολικής Λεμεσού, είναι και οι δήμαρχοι των δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, Μαρίνος Κυριάκου και Κυριάκος Ξυδιάς αντίστοιχα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του δημάρχου Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου για τον δήμο ανατολικής Λεμεσού.

Στη Λάρνακα, είναι δεδομένο ότι θα επαναδιεκδικήσει τον ομώνυμο δήμο ο Ανδρέας Βύρας, ενώ το όνομα του δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ακούγεται για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού. Δεδομένες θεωρούνται επίσης, οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Καρεκλά στην Αθηένου και του Σοφοκλή Σοφοκλέους στα Λεύκαρα. Ο δήμαρχος Λειβαδιών του οποίου ο δήμος συνενώνεται με τον μητροπολιτικό δήμο, ενδεχομένως να διεκδικήσει την αντιδημαρχία, ενώ τη μάχη αναμένεται να δώσει για ακόμα μια φορά, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου.

Στην Πάφο είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνος για τον μητροπολητικό δήμο και αυτή του Μαρίνου Λάμπρου για τον δήμο Δυτικής Πάφου. Για τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να επαναδιεκδικήσει ο Γιώγης Παπαχριστοφή, που προέερχεται από το ΔΗΚΟ αν και αυτό ίσως να συγκρούεται με τις πληροφορίες, ότι θα διεδκικήσει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους.

Την υποψηφιότητα του έχει εξαγγείλει ήδη ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, για τον νέο δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, ενώ ακόμα μελετά ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, ο δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, αφού το όνομα του παίζει και για υποψηφιότητα στο Επαρχιακό Συμβούλιο Αμμοχώστου. Άλλη μια δεδομένη υποψηφιότητα θα πρέπει να θεωρείται αυτή του Χρίστου Ζανέττου στην Αγία Νάπα, την ώρα που ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας, έχει ξεκαθαρίσει πως θεωρεί ότι ο κύκλος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κλείνει οριστικά τον Ιούνιο του 2024.

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης