Προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακα επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ-Αναφορές ότι ξεκινά απόψε επίθεση

Για «ευρείας κλίμακα επιχείρηση στη Γάζα» ετοιμάζεται ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, περιλαμβάνοντας «συντονισμένες επιχειρήσεις από αέρα θάλασσα και στεριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι προετοιμάζεται για μια εκτεταμένη εκστρατεία στη Γάζα και «την εφαρμογή ενός ευρέος φάσματος επιθετικών σχεδίων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη επίθεση από αέρα, θάλασσα και ξηρά».

«Τάγματα και στρατιώτες του ισραηλινού στρατού αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα και είναι έτοιμοι για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε μια σημαντική χερσαία επιχείρηση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα «ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιεί αυτή την ώρα αξιολόγηση ασφαλείας στο Τελ Αβίβ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer, τον Αρχηγό του Επιτελείου του IDF, τον Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τον Αρχηγό Πληροφοριών του IDF, τον Αρχηγό Επιχειρήσεων του IDF, τον Επικεφαλής του Στρατηγικού Κλάδου του IDF, καθώς και άλλους υπουργούς του.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από τη Λωρίδα της Γάζας:

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

«Απόψε ξεκινά η επίθεση» του Ισραήλ στη Γάζα

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για το πότε θα ξεκινήσει η επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Όπως μετέδωσε το Channel 12, υπάρχουν αναφορές πως η επίθεση θα ξεκινήσει απόψε

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα εδώ και ημέρες

Η επίθεση της Χαμάς άρχισε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ήδη υπήρχαν αναφορές από τις 8 Οκτωβρίου πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα ενώ παράλληλα συνεχίζει- όλες αυτές τις ημέρες- τις επιχειρήσεις του για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξουδετέρωση των τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος.

Το χρονικό της πρωτοφανούς επίθεσης

Για λόγους που προκαλούν παγκόσμια απορία και έχουν τεθεί υπό διερεύνηση από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς πραγματοποίησε μία άνευ προηγουμένου «αιφνιδιαστική, θεαματικά σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση».

Ο ξαφνικός καταιγισμός πυρών από τη Χαμάς έγινε με 5.000 ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν στόχους σε διάφορα σημεία του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της πρωτεύουσας της χώρας, το Τελ Αβίβ καθώς και την Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό έδαφος χρησιμοποιώντας ακόμη και αλεξίπτωτα πλαγιάς, σκοτώνοντας αδιακρίτως και συλλαμβάνοντας ομήρους Ισραηλινούς, πολίτες και στρατιώτες.

Η ισραηλινή πλευρά, παρότι σε πρώτη φάση συνελήφθη κοιμώμενη, κινητοποίησε τάχιστα τον αμυντικό μηχανισμό της, εκκινώντας μια αντιστοίχως σφοδρή αντεπίθεση στους Παλαιστινίους αυτονομιστές. Το Ισραήλ, εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρισμού στην περιοχή.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ένα πρώτο διάγγελμα αμέσως μετά τον αιφνιδιασμό, απάντησε στην πρόκληση της Χαμάς προαναγγέλοντας μια μακρά και λυσσαλέα αντεπίθεση, «έως την τελική νίκη του Ισραήλ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πολίτες του Ισραήλ. Βρισκόμαστε σε πόλεμο» ήταν οι πρώτες λέξεις που πρόφερε ο Νετανιάχου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Αυτό που γίνεται δεν είναι μια επιχείρηση, δεν είναι κλιμάκωση. Είναι πόλεμος. Η Χαμάς εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική, δολοφονική επίθεση ενάντια στο κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία