Τα τσούγκρισαν στη σύσκεψη Υπουργείο Ενέργειας και ΑΗΚ-Τα έκλεισα και έφυγαν ο Παπαναστασίου και οι συνεργάτες του

«Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια» το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΗΚ, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει ανακοίνωση της ΑΗΚ σύμφωνα με την οποία προγραμματισμένη συνάντησή της με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας διακόπηκε επειδή οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σε δήλωσή του: «Μας λυπεί η ανακοίνωση της ΑΗΚ, το περιεχόμενο της οποίας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, και δεν παραθέτει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του Υπουργείου Ενέργειας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση».

Ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους αυτούς.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η ΑΗΚ ανέφερε πως, «προγραμματισμένη συνάντηση της με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας σήμερα διακόπηκε επειδή οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών».

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «άριστη σχέση, συναντίληψη και συνεργασία» ανάμεσα στη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ προσθέτοντας ότι η αποστολή της είναι να λειτουργεί ως «ο στέρεος πυλώνας του ενεργειακού μέλλοντος της Κύπρου διασφαλίζοντας την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους».

Ακόμη, η ΑΗΚ είχε αναφέρει ότι είναι Οργανισμός δημοσίου οφέλους, τονίζοντας ότι είναι «αυτονόητο και επιβεβλημένο, για σκοπούς διαφάνειας στη λειτουργία και τη λήψη των αποφάσεών της, να τηρεί πρακτικά σε κάθε θεσμική συνάντηση - σύσκεψη που πραγματοποιείται και στην οποία συμμετέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης, στελέχη των Δραστηριοτήτων της και Εκπρόσωποι Φορέων της Πολιτείας». 

«Στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών με αποτέλεσμα τη διακοπή της», προστίθεται.

Καταληκτικά, η ΑΗΚ υπέδειξε ότι «είναι πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Ενέργειας για στενή και δημιουργική συνεργασία έτσι ώστε και με τις δικές της δυνάμεις, να συμβάλλει στον κοινό στόχο μείωσης της τιμής του ηλεκτρισμού στην Κύπρο και να στηρίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση».

Δειτε Επισης

Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά κατεψυγμένο φιλέτο στήθους πάπιας λόγω σαλμονέλας
Το ιρανικό Kοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναστολή συνεργασίας με τον ΟΗΕ για τα πυρηνικά
Κάνει λόγο για αντισημιτική ρητορική στο δημόσιο λόγο στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρέσβης
Καταζητεί τον 49χρονο Ευθυμίου για τον εντοπισμό όπλου και φυσιγγίων σε υποστατικό η Αστυνομία (pic)
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τις Βάσεις 47χρονος Ε/κ για υπόθεση ναρκωτικών
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία
Απογοήτευση Ντι Κάρλο για μη εφαρμογή σχεδίου δράσης για πυρηνικά Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας
ΒΙΝΤΕΟ: Τον δολοφόνησε, πήγε για κρέπες και επέστρεψε στο σημείο υποδυόμενος τον ανήξερο o 43χρονος
Είχε στήσει καρτέρι στην κουμπάρα του και την πυροβόλησε o 54χρονος στην Αμφιλοχία
To Πεντάγωνο βλέπει περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Ο Τραμπ επιμένει ότι «αφανίστηκαν»