Μπήκε στη Γάζα το Ισραήλ, βρήκε πτώματα ισραηλινών-Εγκατέλειψαν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

b_israel-tanks

Σε σημερινή του ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος των Ισραηλικών Αμυντικών Δυνάμεων Τζόναθαν Κόνρικους αναφέρθηκε στη σημαντική μετακίνηση αμάχων Παλαιστινίων προς τον νότο της Γάζας, επισημαίνοντας ότι πολλοί αποφάσισαν να πράξουν το σωστό για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, μαχητές της Χαμάς προσπαθούν να εμποδίσουν τους πολίτες προκειμένου να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

«Γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινοί έφεδροι σε σχηματισμό ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων. Είναι όλοι γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, στο νότο, στο κέντρο και το βορρά, και ετοιμάζονται για όποιο στόχο τους ανατεθεί, για όποια αποστολή», ανέφερε ο Κόνρικους. «Στο τέλος αυτού του πολέμου θα έχουμε διαλύσει τη Χαμάς και τις στρατιωτικές δυνατότητές της και θα έχουμε αλλάξει θεμελιωδώς την κατάσταση ώστε η Χαμάς να μην έχει ποτέ ξανά την ικανότητα να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά σε ισραηλινούς αμάχους ή στρατιώτες».

22

Η IDF ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι τουλάχιστον 120 πολίτες του Ισραήλ κρατούνται ακόμη όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.

Από την πλευρά του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ– ανακοίνωσε πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης εχθές ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, πρόκειται για τον Μουράντ Αμπού Μουράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων της οργάνωσης.

Οι IDF διευκρίνισαν ότι ο Μουράντ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σφαγή του περασμένου Σαββάτου, που περιλάμβανε την εισβολή τρομοκρατών στο έδαφος του Ισραήλ και με αλεξίπτωτα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γάζα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

gaza-ekkenosi2.jpg

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και υφίσταται σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

gaza-evacuation.jpg

Ωστόσο πολλοί άλλοι λένε ότι θα παραμείνουν. «Ο θάνατος είναι καλύτερος από το να φύγουμε», λέει ο 20χρονος Μοχάμαντ έξω από ένα κτίριο που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στο κέντρο της Γάζας.

Τα τζαμιά μεταδίδουν το μήνυμα «Κρατήστε τα σπίτια σας. Κρατήστε τη γη σας».

gaza-ekkenosi

Τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι οργανισμοί προειδοποίησαν για μια καταστροφή, αν τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαναγκασθούν να φύγουν και δήλωσαν πως η πολιορκία θα πρέπει να αρθεί για να επιτραπεί η διανομή βοήθειας.

gaza-evacuate

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία