Η μαρτυρία ενώπιον των Αρχών για τον σχεδιαζόμενο φόνο από Κεντρικές-Ισχυρισμός για αμοιβή €30,000

Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, είναι ο μάρτυρας της Αστυνομίας που μετά τα όσα ισχυρίστηκε περί σχεδιαζόμενης δολοφονίας από τις Κεντρικές Φυλακές, φόρεσε χειροπέδες σε δύο κατάδικους, 45 και 38 ετών, καθώς και σε ένα υπόδικο, 28 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, διατάχθηκε η προφυλάκιση τους για οκτώ ημέρες.

Στόχος της σχεδιαζόμενης δολοφονίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας της Αστυνομίας, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το αδίκημα της συνωμοσίας για φόνο, στόχος ήταν πρόσωπο που είναι μάρτυρας κατηγορίας σε άλλη υπόθεση.

Στη βάση της μαρτυρίας που εξασφάλισε η Αστυνομία, διερευνά τα ακόλουθα αδικήματα:

  1. Συνωμοσίας για φόνο
  2. Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.
  3. Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία
  4. Απειλές
  5. Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμός μαρτύρων
  6. Διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, Άρθρο 370, ΚΕΦ 154.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες έγιναν αξιολογώντας τις πληροφορίες από τον μάρτυρα, εντοπίστηκαν τα ακόλουθα τεκμήρια:

  • Ποσότητα ναρκωτικών 35 γραμμαρίων όμοια με crystal
  • Εννέα κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα περιείχε δύο κάρτες SIM και τα δύο ήταν κρυμμένα σε τρύπα τοίχου η οποία ήταν καλυμμένη με μεταλλικό κάλυμμα
  • Άλλες 22 κάρτες SIM από Κύπρο και Τουρκία
  • Μια ξύλινη αυτοσχέδια κατασκευή με φορτιστή κινητού τηλεφώνου
  • Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά
  • Φορτιστές
  • Αξεσουάρ τηλεφώνων
  • Ένα γωνιακό κλειδί με μύτες κατσαβιδιών
  • Ένα μαχαίρι
  • USB
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή άγνωστου τύπου
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή WIFI που καταλήγει σε USB

H μαρτυρία ενώπιον των Αρχών

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, στις 11 Οκτωβρίου 2023, όταν ο ένας εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για εκδικαζόμενη υπόθεση σε βάρος του, εξέφρασε την επιθυμία να δώσει πληροφορίες για συγκεκριμένη υπόθεση στην Αστυνομία, στην παρουσία όμως δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας, πράγμα και το οποίο έγινε.

Ο 38χρονος, ανέφερε σε μέλος του ΤΑΕ Πάφου και στον δικηγόρο της Δημοκρατίας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στα κρατητήρια, ότι πριν από περίπου πέντε με έξι μήνες, του ζητήθηκε να βοηθήσει με κάποιο τρόπο, ώστε να αποτρέψουν να μαρτυρήσει πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε εκδικαζόμενη υπόθεση.

Ο μάρτυρας, ισχυρίστηκε πως του ζητήθηκε να απειλήσει μέσω τηλεφώνου συγκεκριμένα φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, ώστε να τον επηρεάσουν, ενώ όταν του δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία, ο ίδιος επικοινώνησε με ένα πρόσωπο, από το οποίο ζήτησε ως χάρη, ώστε να μιλήσει στο μάρτυρα, προκειμένου να μην καταθέσει, ωστόσο αυτός δεν ήθελε να εμπλακεί.

Ο ισχυρισμός για δολοφονία έναντι 30,000 ευρώ

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο μάρτυρας ανέφερε πως του ζητήθηκε να εκφοβίσουν και να απειλήσουν φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, λέγοντας τους ότι θα τους προκαλέσει ζημιές στις περιουσίες τους.

Πράγμα το οποίο ανέφερε πως έπραξε ο μάρτυρας, αφού ο ίδιος είπε πως επικοινώνησε με τρία πρόσωπα, λέγοντας τους πως, «όσοι πήγατε σήμερα στο δικαστήριο θα πειραχτείτε όλοι σας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως του ζητήθηκε να προκαλέσει κακόβουλη ζημιά στο σπίτι φιλικού προσώπου του μάρτυρα, δίνοντας του αμοιβή 3500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως του ζητήθηκε να βρει άτομα ώστε να δολοφονήσουν πρόσωπο του περιβάλλοντος του μάρτυρα που θα κατέθετε στη δίκη, ενώ προς τον σκοπό αυτό, του ανέφερε πως θα του προσφέρει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, όταν αυτός δεν ανταποκρινόταν, τότε προσεγγίστηκε άλλος ύποπτος, από τον οποίο ζητήθηκε να αναλάβει αυτός τη δολοφονία του φιλικού προσώπου του μάρτυρα.

Εκ νέου στις Φυλακές για έρευνες

Μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, η Αστυνομία άρχισε τις εξετάσεις, ενώ πραγματοποίησε επτά έρευνες και άρχισε τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών που θα κληθούν να καταθέσουν, ώστε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του 38χρονου, είναι τα πρόσωπα τα οποία είχε καλέσει μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Οι έρευνες θα επεκταθούν εκ νέου στις Φυλακές, ώστε να ληφθούν καταθέσεις και από άλλους κατάδικους αλλά και δεσμοφύλακες, ενώ οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να εξετάσουν όλα τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στα κελιά.

Επίσης, αναμένεται να γίνουν εξετάσεις και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων, αφενός για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί ο ισχυρισμός περί πληρωμής 3500 ευρώ για κακόβουλη ενέργεια.

Είχε καταγγείλει απόπειρα φόνου ο 38χρονος

Στο μεταξύ, περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 38χρονος κατάδικος, μέσω της δικηγόρου του, απέστειλε επιστολή στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σύνδεσμο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και τις Κεντρικές Φυλακές, με την οποία κατήγγειλε «επίθεση, και συγκεκριμένα απόπειρα φόνου εναντίον του από συγκρατούμενους του και στην παρουσία αξιωματικού πτέρυγας και βαριάνων».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Σάββατο 23/09/23, δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενους του, «με την βοήθεια/συνδρομή/ παρουσία αξιωματικού και βαριάνων της πτέρυγας στην οποία διέμενε», ενώ αναφέρει πως ήταν το δεύτερο περιστατικό.

Όπως γράφει στην επιστολή η δικηγόρος, «αρχικά, πριν 2 βδομάδες περίπου, συγκρατούμενος του πελάτης μου, να τον κτυπά στο πίσω μέρος του 2 κεφαλιού του. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη συμπλοκή. Ωστόσο, το Σάββατο 23/09/23, το ζήτημα έγινε σοβαρότερο με κίνδυνο την ζωή του πελάτη μου και του συγκάτοικου του. Συγκεκριμένα, δύο πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που τον κτύπησε πριν 2 βδομάδες, ενώ βρίσκονταν στο κελί του και ξάπλωνε ο πελάτης μου, αξιωματικός της πτέρυγας άνοιξε το κελί του, και άφησε να μπουν μέσα δύο κρατούμενοι και στην παρουσία του αξιωματικού και βαριάνων, αυτοί του επιτέθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο. Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι οι κρατούμενοι του επιτέθηκαν με συγκεκριμένο μέσο, για το οποίο ο ίδιος θα αναφέρει σε κατάθεση του στην Αστυνομία».

Στη συνέχεια η δικηγόρος αναφέρει πως ο πελάτης της μετακινήθηκε στην πτέρυγα ψυχιατρικής νοσηλείας, παρά τη θέληση του, καταγγέλλοντας ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, ενώ στην ίδια επιστολή αναφέρει πως ο 38χρονος εκφράζει φόβους για τη ζωή του.

«Ο πελάτης έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών των ενεργειών του αλλά και της παρούσας επιστολής. Ωστόσο, επιθυμεί την προστασία του κράτους, καθώς, εκτίει ποινή φυλάκισης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαιώματα, γι΄αυτό και μέσω εμού προβαίνει στην παρούσας. Σήμερα, ενημερώθηκα από τον πελάτη μου ότι παρέδωσε αίτημα προς τις Κεντρικές Φυλακές για υποβολή παραπόνου στην Αστυνομία για επίθεση και συγκεκριμένα απόπειρα θανάτωσης του. Μέσω της παρούσας επιστολή μεταφέρω το παράπονο του πελάτη μου και την επιθυμία του, όπως άμεσα και το ταχύτερο δυνατό να δράσει η Αστυνομία με σκοπό την καταγγελία για το περιστατικό, το οποίο αφορά τα πιο πάνω γεγονότα αλλά και σχετικά γεγονότα που αφορούν διαφθορά, διακίνηση ναρκωτικών άλλα και κατάχρηση εξουσίας από αξιωματούχους και μη. Ο πελάτης μου νιώθει φόβο, ως μου αναφέρει, και χρειάζεται άμεσα την Αστυνομία, όπως δράσει με σκοπό την προστασία της ζωής του, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι δε, συνθήκες διαβίωσης του είναι άθλιες και απάνθρωπες. Ως εκ τούτου, κοινοποιείται η παρούσα για τον χειρισμό της περίπτωσης του πελάτη μου και προς ενημέρωση όλων των αρμοδίων».

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ