Ενισχύθηκε σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές-«Έχουμε αιτήματα από αρκετές χώρες»

Σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Συνέδριο IRENA, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βλέπετε ότι όλα αυτά που εκτυλίσσονται είναι τραγικά, είμαστε σε επαφή με όλα τα γειτονικά κράτη. Σήμερα συμμετείχα και σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήσαμε την κατάσταση. Πριν λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών κα Νιούλαντ για να με ευχαριστήσει εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου για τη βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο Εστία, έχουμε αιτήματα από αρκετές χώρες και ανταποκρινόμαστε και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε».

«Ενδεχομένως απόψε να έχω και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είναι κάτι, ναι, που μας ανησυχεί και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος, γιατί αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, το πώς τερματίζεται αυτή η έκρυθμη κατάσταση πραγμάτων η οποία επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται και στην Κύπρο και κατά πόσο υπάρχει ανησυχία και για τη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χθες έγινε συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε πολιτικό επίπεδο, σε τεχνοκρατικό επίπεδο γίνεται από την πρώτη στιγμή, και τη Δευτέρα έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο ειδικά για αυτό τον σκοπό, για να ενημερώσω για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται. Έχω ζητήσει χθες από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όλα τα μέτρα προστασίας, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, παρακολουθούμε την κατάσταση, ό,τι χρειαστεί πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Ναι, ειδικότερα σε κρίσιμες υποδομές έχει ενισχυθεί σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας».

Δειτε Επισης

Ρητή δέσμευση ΥΠΕΣ για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τη Λευκωσία
Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κόμπος
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
Οι Ευρωεκλογές ως σταθμός για τις Βουλευτικές και τα απώτερα στοιχήματα των κομμάτων
Χρίστος Τσίγκης στον REPORTER: Έχουμε το πρόγραμμα και τις ικανότητες να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά
Δεν μετέβη στο Βαρώσι ο Γιλμάζ-Αποχώρησε από τα κατεχόμενα