Ευελπιστούν σε μεγαλύτερα βήματα από τους Αζέρους στα κατεχόμενα

Το μεγαλύτερο βήμα που έγινε μέχρι σήμερα για ανάπτυξη των διπλωματικών, πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους και για επιβεβαίωση του ρητού «τρία κράτη ένα έθνος» είναι η διοργάνωση των «Ημερών κουλτούρας και προώθησης της τδβκ», ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, σημειώνοντας ότι στη βραδιά έναρξης των εκδηλώσεων χθες, έλαβαν μέρος πολλοί πολιτικοί από το Αζερμπαϊτζάν και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μαζί τους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ηλεκτρονικά τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι σε δηλώσεις του στο Μπακού ο κ. Ουστέλ υποστήριξε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην βραδιά είναι έτοιμοι να κάνουν πολύ μεγαλύτερα και σημαντικότερα βήματα από εδώ και εμπρός. «Όλοι στην αίθουσα ένιωσαν μέσα στην καρδιά τους ότι ήρθε η ώρα γι’ αυτό. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου εκτός της Τουρκίας δεν είδαμε τον σεβασμό, το ενδιαφέρον και την οικειότητα που μας επιδείχθηκε εδώ. Ευχαριστώ τα αδέλφια μας του Αζέρους για τη φιλοξενία τους». 

Μιλώντας σε ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν ο Ουνάλ Ουστέλ υπενθύμισε τη δήλωση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ στο πρόσφατο παρελθόν ότι σύντομα θα κυματίσει στη χώρα αυτή η «σημαία» του ψευδοκράτους και είπε ότι αυτή η δήλωση του έκανε «πολύ ευτυχισμένους». Το ενδιαφέρον που είδαν στο Αζερμπαϊτζάν, πρόσθεσε, τους ικανοποίησε και τους έδωσε ελπίδες για το μέλλον.

Ο αρθρογράφος της Κίπρις, Οζέρ Κανλί χαρακτηρίζει σήμερα εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη τη μετάβαση τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας με ναυλωμένη και απευθείας πτήση στο Αζερμπαϊτζάν για προώθηση του ψευδοκράτους και διεξαγωγή επαφών.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η τουρκική πλευρά δεν θα υποχωρήσει έστω και ένα χιλιοστό από την πολιτική των δύο κρατών όσο και αν «προσβάλλουν το κράτος» κάποιοι, «σάμπως και υπηρετούν τους Ελληνοκύπριους» και επικρίνουν έντονα τους «διοικούντες» και την Τουρκία.

«Στόχος είναι αρχίζοντας από τις χώρες μέλη του Οργανισμού τουρκικών κρατών, να αυξήσουμε την ορατότητα, της αποδοχή της τδβκ διεθνώς και πριν την πολιτική αναγνώριση του κράτους να πετύχουμε το οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό άνοιγμά του προς τα έξω. Μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Ναι, οι σφυγμομετρήσεις που γίνονται, οι διπλωματικές επαφές δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ
Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά
Θύμα επιτήδειων ο Τατάρ-Καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του για διαδικτυακές απάτες