Για νέα τηλεφωνική απάτη προειδοποιεί η Αστυνομία-Ζητούν χρήματα για υποτιθέμενο διακανονισμό

Καταγγελίες για νέα τηλεφωνική απάτη, δέχεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία, η οποία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι παραπονούμενοι δέχθηκαν κλήση από άγνωστό τους κινητό τηλέφωνο και αφού απάντησαν, τέθηκε σε λειτουργία ένα προηχογραφημένο μήνυμα, στην αγγλική γλώσσα, με το οποίο καλούνταν να πατήσουν συγκεκριμένο αριθμό, ώστε η κλήση τους να μεταφερθεί σε τηλεφωνικό κέντρο. Ακολούθως, όταν απαντηθεί η κλήση από το τηλεφωνικό κέντρο, οι πολίτες καλούνται να δώσουν προσωπικά στοιχεία ή/ και να καταβάλουν χρηματικό ποσό για διακανονισμό του υποτιθέμενου αδικήματος.

Η Αστυνομία, με αφορμή και αυτή τη νέα μορφή απάτης καλεί εκ νέου τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην απαντούν ή να ανταποκρίνονται στα όσα δυνατό να τους ζητούνται, σε παρόμοιες τηλεφωνικές κλήσεις.

Δειτε Επισης

Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
O Tραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει το Ιράν απολύτως νόμιμα μετά το πράσινο από τη Γερουσία
Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη-Θερμοκρασίες έως και δέκα βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Με απόφαση Ανώτατου διευρύνεται η εξουσία του Τραμπ-Τι σημαίνει η νίκη του για το μέλλον των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα