Εξέτασαν την κατάσταση για εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ στο ΥΠΕΞ-Αναμένεται να αυξηθούν οι ανάγκες

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος προήδρευσε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύσκεψης της Υπουργικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ.

Ο κ. Κόμπος συνδιαβουλεύθηκε με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, η Υπουργός Υγείας κα Πόπη Κανάρη, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, καθώς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της κατάστασης όπως αυτή προκύπτει από την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων επί του εδάφους στο Ισραήλ και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έγινε, επίσης, ευρεία ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, Υπηρεσιών και Φορέων.

Σημειώνεται ότι, με την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», υπάρχει συνεχής παρουσία εκπροσώπων όλων των υπηρεσιών στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, το αεροδρόμιο Πάφου και τους λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή, αφίχθηκαν 268 πολίτες από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 8 Κυπρίων πολιτών. Η ενεργοποίηση παραμένει σε ισχύ καθώς αναμένονται σημαντικά αυξημένες ανάγκες και από άλλες χώρες τις επόμενες ημέρες.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»