Αποφάσισε την περαιτέρω στελέχωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς η Κυβέρνηση

Αποφάσεις για στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς λήφθηκαν την Παρασκευή, σε σύσκεψη στο Προεδρικό υπό την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο συνεργάτης της Υφυπουργού, Χριστόδουλος Χαράλαμπους, κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Διαφάνειας στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς Χάρης Πογιατζής, το Μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Νίκος Ζαμπακίδης, και εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, υπήρξε κατάληξη σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί έτσι ώστε να στελεχωθεί επαρκώς η Αρχή.

«Θέση της Πολιτείας είναι ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Αρχής κατά της Διαφθοράς έτσι ώστε να φέρει εις πέρας τον ρόλο και την αποστολή της» τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.

Κληθείς να διευκρινίσει σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της Αρχής, ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι θα καθοριστούν επακριβώς οι ανάγκες της Αρχής και απ’ εκεί και πέρα μέσω των νενομισμένων διαδικασιών της Δημόσιας Υπηρεσίας θα γίνει η πλήρωση των θέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, από την πλευρά της Αρχής υπήρξε ικανοποίηση για τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη.

Δειτε Επισης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ
Πρόεδρος: Αμετάθετος στόχος η φορολογική μεταρρύθμιση από 1η Ιανουαρίου
Καταγγέλλουν υπέρβαση ωραρίου και άνιση μεταχείριση πληρωμάτων πολεμικών πλοίων Κάρουλλας και Τσιρίδου
Αξιολογούνται και διερευνώνται οι πληροφορίες για εμπλοκή Ε/κ σε υποθέσεις σφετερισμού