Αυτόνομη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της πόλης ζητούν οι Παφίτες-Έτσι θα αποσυμφορηθούν Λεμεσός και Λευκωσία

Τη συζήτηση για τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ενίσχυσή του με άλλες κρίσιμες ειδικότητες, αρχίζει σήμερα η επιτροπή Υγείας της Βουλής, εξετάζοντας ένα πάγιο αίτημα της Επαρχίας Πάφου, αφού οι πολίτες, αναγκάζονταν, όταν αντιμετώπιζαν σοβαρά περιστατικά υγείας, να μεταβαίνουν είτε στη Λεμεσό, είτε στη Λευκωσία για νοσηλεία.

Για το θέμα, το οποίο εγγράφηκε αυταπάγγελτα στην επιτροπή Υγείας από τον βουλευτή Χρύσανθο Σαββίδη, έστειλε γραπτώς τις απόψεις του στη Βουλή ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου, Ιωσήφ Μουτήρης.

Αφού υπενθυμίζει πως οι θέσεις της καρδιολογικής κλινικής, καταγράφηκε και παλαιότερα και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Λεμεσού-Πάφου Χρ. Νικολάου, είναι ότι η ΜΕΘ είναι αναγκαία για το ΓΝ Πάφου, για να στηρίζει το αποτελούμενο από 127 κλίνες, νοσοκομείο, αλλά και προς αποσυμφόρηση των ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας και του ΓΝ Λεμεσού.

«Άποψη μας», αναφέρει ο κ. Μουτήρης, «είναι ότι η ΜΕΘ Πάφου θα πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα από την αρχή, επανδρωμένη πλήρως, με εντατικολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι να αποτελεί παράρτημα της ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού».

Μάλιστα ο κ. Μουρήρης προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, αναφέρεται στο θέμα της λειτουργίας Επεμβατικού Καρδιολογικού Εργαστηρίου στο ΓΝ Πάφου, το οποίο θα εξυπηρετεί περί τους 300 ασθενείς το χρόνο.

«Πιστεύω», υποδεικνύει στους βουλευτές, «ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία του, επειδή είναι αδύνατο για μια σύγχρονη καρδιολογική κλινική, τη μοναδική μάλιστα δομημένη μιας επαρχίας, η οποία καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των οξέων εμφραγμάτων, να μην διαθέτει επεμβατικό εργαστήρι για στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές και συσκευές, βηματοδότες και απινιδωτές».

«Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επιτροπή Υγείας της Βουλής για το διαχρονικό ενδιαφέρον που δείχνει για την ανάπτυξη των υπηρεσιών Υγείας», καταλήγει ο κ. Μουτήρης.

Δειτε Επισης

Μέσω εφαρμογής στα κινητά θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα δρώμενα στην επαρχία Αμμοχώστου
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών-Ενημερώνει τους κατοίκους για το Aedes aegypti το Υπουργείο Υγείας
Έξι πρόσωπα εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποιήσεις υποστήριξης στη Γάζα-32 συλλήψεις στα επεισόδια σε πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
Χειροπέδες σε 70χρονο και 61χρονη-Βρήκαν ναρκωτικά στο σπίτι τους
Χειροπέδες σε τρίτο πρόσωπο για τα επεισόδια στον Ύψωνα
Απέσπασαν από ηλικιωμένη €52.000 παριστάνοντας τους γιατρούς-Της είπαν ότι θα χειρουργήσουν το παιδί της
Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπεραγορές το Πάσχα οι καταναλωτές-Σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές
Ένας μήνας για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου-Πυρετώδεις προετοιμασίες και το βάρος στην ενημέρωση