Ο Νετανιάχου συμφώνησε με την αντιπολίτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντζ από την αντιπολίτευση της χώρας συμφωνούν να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να συντονίσουν την απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συσταθεί ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου» με τρία μέλη. Πρόκειται για τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον πρώην υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, ο οποίος τώρα ηγείται κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Γκαντζ, πρώην υπουργός Άμυνας, θα συμμετάσχει μαζί με τον Νετανιάχου και τον νυν υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σε ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Νετανιάχου και ο Γκαντζ.

Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νόμους ούτε θα λάβει αποφάσεις που δεν αφορούν τη διεξαγωγή του πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι βασικές αρχές της συμφωνίας για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ

Σχηματίζεται «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου»

Για τη διάρκεια του πολέμου, πέντε μέλη του κόμματος Εθνικής Ενότητας θα προστεθούν στο ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει μείνει ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, εάν επιθυμεί να συμμετάσχει.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία ή κυβερνητικά ψηφίσματα που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του πολέμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: O Τραμπ έπαθε... Μπάιντεν και σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα για το Air Force One
Έριξαν γκαζάκια στο σπίτι βουλευτή στην Ελλάδα-Ζημιές σε τζαμαρία
Δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα-Άρπαξαν χιλιάδες ευρώ
Έκλεψε μοτοποδήλατο και το έκρυψε στο σπίτι του-Συνελήφθη 17χρονος
Φωτιά σε τετράτροχη στην Αγία Νάπα-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Κατακλυσμός με τον υδράργυρο στα ύψη-Δείχνει 38 βαθμούς το θερμόμετρο
Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Μετά τη διαμαρτυρία ξανά στη Βουλή η υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Φρέναρος-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου
Πολίτες κλήθηκαν σε τεστ οδήγησης χωρίς αιτία για να είναι σε ισχύει η άδεια τους-Αξιολογήθηκαν 75 άτομα για την ικανότητα τους
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές