Ο Νετανιάχου συμφώνησε με την αντιπολίτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντζ από την αντιπολίτευση της χώρας συμφωνούν να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να συντονίσουν την απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συσταθεί ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου» με τρία μέλη. Πρόκειται για τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον πρώην υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, ο οποίος τώρα ηγείται κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Γκαντζ, πρώην υπουργός Άμυνας, θα συμμετάσχει μαζί με τον Νετανιάχου και τον νυν υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σε ένα «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Νετανιάχου και ο Γκαντζ.

Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νόμους ούτε θα λάβει αποφάσεις που δεν αφορούν τη διεξαγωγή του πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι βασικές αρχές της συμφωνίας για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ

Σχηματίζεται «υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου»

Για τη διάρκεια του πολέμου, πέντε μέλη του κόμματος Εθνικής Ενότητας θα προστεθούν στο ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει μείνει ανοιχτή για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, εάν επιθυμεί να συμμετάσχει.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία ή κυβερνητικά ψηφίσματα που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του πολέμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια δύο ανήλικοι μετά από έκρηξη στη Λεμεσό
Από αποτσίγαρο φαίνεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην οικία του 33χρονου Μενέλαου στη Λεμεσό
Δεκαοκτάχρονη Αμερικανίδα τουρίστρια γέννησε στο Παρίσι και πέταξε το μωρό από το παράθυρο ξενοδοχείου
Εργάζεται στην Κύπρο η σύζυγος του «ύποπτου» επιβάτη-Ουδέν μεμπτό μέχρι στιγμής, άνθρακας τα περί τρομοκρατίας
Οριακή η ικανότητα κάλυψης της ζήτησης ηλεκτρισμού τη Δευτέρα-Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας
Πέφτε και πάλι κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία απόψε-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Η Μόσχα διαπραγματεύθηκε με την Ουκρανία την απομάκρυνση κατοίκων από το Κουρσκ
Αλλαγές πτήσεων της Cyprus Airways προς και από την Αθήνα λόγω απεργίας στην Ελλάδα
Ηγέτες στο Κίεβο για την 3η επέτειο της ρωσικής εισβολής-Κοντά σε deal Ουκρανία-ΗΠΑ για τις σπάνιες γαίες
Εξέταση μεταδεδομένων οπτικών αρχείων κινητού στη δίκη Al Jazeera