Τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Εστία στο αεροδρόμιο Πάφου-Αναμένονται οι πρώτες αφίξεις από Ισραήλ

Εφαρμόζεται το Σχέδιο Εστία της Πολιτικής Άμυνας πιθανόν από αύριο στο αεροδρόμιο Πάφου για την υποδοχή και αρωγή Ευρωπαίων πολιτών από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Παναγιώτη Λιασίδη, προσθέτοντας πως επί αυτού έγινε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη στο αεροδρόμιο Πάφου με σκοπό την ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για το Σχέδιο Εστία της Πολιτικής Άμυνας.   

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πολιτικής Άμυνας, της Πολιτικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, της Hermes, του ΟΚΥπΥ, του Τελωνείου, της Εθνικής Φρουράς και του Ερυθρού Σταυρού.

Η Πολιτική Άμυνα πρόσθεσε, συμμετέχει στο σχέδιο  ΕΣΤΙΑ, προσφέροντας  διακίνηση, διατροφή και διαμονή των ατόμων που έρχονται από το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ OΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επιπρόσθετα συνέχισε, «μόλις τακτοποιηθεί η πτήση τους, δηλαδή η επιστροφή, θα μεταφερθούν στα αεροδρόμια Πάφου ή και Λάρνακας για να είναι έγκαιρα στο χώρο τους και να πάρουν την πτήση τους για να επιστρέψουν στην χώρα τους». Πρόσθεσε ότι όσον αφορά την διαμονή τους, αυτή θα γίνει σε χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα προσφερθούν ότι χρειάζεται στα άτομα αυτά μέχρι να αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Η πρώτη άφιξη αναμενόταν αρχικά να γίνει απόψε ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Λιασίδης λόγω κάποιου προβλήματος που προέκυψε με το αεροσκάφος αναμένεται η πρώτη πτήση για αύριο στο αεροδρόμιο Πάφου με τους Ευρωπαϊους πολίτες από το Ισραήλ.

Επεσήμανε επίσης πως στις επόμενες ημέρες μετά την αυριανή αναμένεται να καταφθάσουν και άλλες ναυλωμένες πτήσεις με ευρωπαϊους πολίτες που φεύγουν από το Ισραήλ. Σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες από το Ισραήλ προσφέρονται όλες οι εξυπηρετήσεις για σκοπούς σίτισης και διαμονής, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία λειτουργεί χωρίς άδειες-Η έκθεση της Ελεγκτικής
Υποχωρούν οι βροχές, ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού-Στους 24 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Θωράκισαν τα σχολεία ενόψει Πάσχα-Κάμερες, φρουροί και περιπολίες για αποφυγή βανδαλισμών
Προτείνει να αναλάβει την Α φάση του οδικού δικτύου στον Ακάμα ο Δήμος Ακάμα
Green Dot: Καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μόνιμη λύση για το ΚΔΑΥ Λεμεσού
Αποσύρθηκαν από κυπριακή αγορά διακόπτες για φωτοβολταϊκά
«Αλγεινή εντύπωση» από την ανακοίνωση ΟΚΥπΥ για παιδιά με αναπηρία-Υποδείξεις από την ΚΥΣΟΑ
Τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών για λειτουργία αεροδρομίου Λάρνακας συζήτησαν επηρεαζόμενοι δήμοι
Αποκλεισμό του από εκδήλωση για Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού καταγγέλλει ο Δήμος Πάφου, «δείχνοντας» τον Τυχικό
Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για επιδότηση πετρελαίου σε γεωργούς, δασοκόμους και μελισσοκόμους