Ανατροπή στην αιτία θανάτου του 24χρονου Κυριάκου-Απεβίωσε από το χτύπημα του αερόσακου

Σε «σφαιρίδια» και νιτρική αμμωνία που εκτοξεύθηκαν από αερόσακο μάρκας Τακάτα, οφείλεται τελικά ο θάνατος του 24χρονου Κυριάκου Όξινου, ο οποίος έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα του νεαρού, Μαρία Λούη.

Μετά από έρευνα που διήρκησε για μήνες, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του άτυχου 24χρονου δεν επήλθε από πολυτραυματισμό, σύμφωνα με την ίδια η οποία μίλησε στο ΡΙΚ, αλλά από τον αερόσακο του οχήματος, με την ίδια να εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, λέγοντας πως «το σώμα και το κεφάλι του Κυριάκου δεν δικαιολογούσαν θάνατό από πολυτραυματισμό».

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Ελένη Πίπη, επεσήμανε ότι αρκετοί είναι οι οδηγοί που δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για ανάκληση των αερόσακων Τακάτα. Ανακοίνωσε ότι, μετά το θάνατο του νεαρού Κυριάκου, ο τρόπος ενημέρωσης έχει διαφοροποιηθεί και τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται δεν μπορούν να περάσουν από τεχνικό έλεγχο αν δεν προηγηθούν οι επιδιορθώσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, Αλέξης Άννινος, ανέφερε στο Πρωινό δρομολόγιο ότι τις ανακλήσεις οφείλει να τις πληρώνει ο κατασκευαστής και όχι οι ίδιοι οι οδηγοί. Πρόσθεσε ότι οι εταιρίες συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Υπενθυμίζεται ότι, το τροχαίο συνέβη δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, σε κάποιο σημείο της λεωφόρου (έναντι Μετοχίου Κύκκου), παρεξέκλινε της πορείας του, ανέβηκε μερικώς στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου και στη συνέχεια προσέκρουσε σε παρακείμενο δέντρο.

Συνεπεία της οδικής σύγκρουσης, ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός του νεαρού οδηγού, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα