Στις φλόγες η μεγαλύτερη φυλακή της Παραγουάης-Έπιασαν όμηρους τους δεσμοφύλακες οι κρατούμενοι

Κρατούμενοι στη μεγαλύτερη φυλακή της Παραγουάης, την Τακουμπού, σε προάστιο της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, εξεγέρθηκαν χθες Τρίτη, έθεσαν υπό ομηρία 11 μέλη του προσωπικού ασφαλείας κι έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις.

Δύο από τους ομήρους αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ η κυβέρνηση κινητοποίησε τον στρατό πέρα από άλλες δυνάμεις, σύμφωνα με τον παραγουανό υπουργό Εσωτερικών Ενρίκε Ριέρα.

Ο κ. Ριέρα ανέφερε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί στα επεισόδια στη φυλακή.

Στην Τακουμπού είναι έγκλειστοι κάπου 4.000 άνθρωποι. Η εγκατάσταση, με οροφή από τσίγκο, είναι σε κακή κατάσταση.

Ειδικοί σε ζητήματα ασφάλειας τονίζουν πως συμμορίες έχουν σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο της φυλακής.

Όπως κατέγραψαν φωτοειδησεογράφοι και εικονολήπτες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η είσοδος της Τακουμπού βρισκόταν στις φλόγες, ωστόσο οι αρχές διαβεβαίωσαν πως αργότερα η πυροσβεστική έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο. Ακόμη, κατέγραψαν κρατούμενο καθώς πετροβολούσε φύλακα και αστυνομικούς με ασπίδες.

Στο μεταξύ έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς κρατουμένων που περίμεναν νέα για τους δικούς τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ριέρα διαβεβαίωσε πως αφού τερματιστεί αυτή η κρίση, η κυβέρνηση θα αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδιο μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος.

Δειτε Επισης

Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Εμπλοκή στα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Διαψεύδει πως μεταφέρθηκαν τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν ο Τραμπ-Επιμένει ότι καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ
Ολόκληρο σκωτσέζικο νησί με ερειπωμένο κάστρο πωλείται έναντι 6,45 εκατ. Ευρώ
Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τη CIA για "την κοινή δράση" κατά του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών πέταξε με δύναμη νήπιο σε αεροδρόμιο και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή
Η Σιρίν Εμπαντί προβλέπει ότι το καθεστώς θα ανατραπεί από μια ειρηνική επανάσταση
Η Μόνικα Λεβίνσκι μιλά για τον Μπιλ Κλίντον-«Εγώ τον αγαπούσα, αυτός έκανε κατάχρηση εξουσίας»
Ερντογάν: «Ο Τραμπ έχει καλή θέληση όσον αφορά τα F35»
Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο BRICS στη Βραζιλία λόγω εντάλματος από ΔΠΔ