Στον Γενικό Εισαγγελέα τα πορίσματα για Κούμα και Ομοσπονδία Ορειβασίας-Υποδεικνύονται ποινικά αδικήματα για τρία πρόσωπα

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, παρέδωσε το πόρισμα που επιρρίπτει ευθύνες για ασυμβίβαστο στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Εβδομάδα, η Επιτροπή, αποφάσισε να υιοθετήσει στο σύνολο του το πόρισμα των Ερευνώντων Λειτουργών που διόρισε για το θέμα, Ηλία Στεφάνου και Ευθύμιο Ευθυμίου, καθώς επίσης και να εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, τον διορισμό ποινικού ανακριτή για συγκεκριμένα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πόρισμα των ανακριτών.

387471911_1049138439548766_2036837713552617456_n

370090915_234165769654714_343057727171854429_n

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή υποδεικνύει πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από ποινικό ανακριτή, ο οποίος έχει την εξουσία για παράδειγμα να λάβει καταθέσεις σε ανακριτικό επίπεδο και να διενεργήσει εξετάσεις, που δεν έχει την εξουσία να πράξει ένας ερευνών λειτουργός.

Το πόρισμα για το ασυμβίβαστο του Γιώργου Κούμα, περιλαμβάνεται σε δέκα boxfiles τα οποία αναμένεται να μελετηθούν από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να αποφασισθεί, εάν θα υιοθετήσουν την Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και γενικότερα να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

ena

370307627_334369295779258_406796639936517125_n

Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέaς, παρέλαβαν το μαρτυρικό υλικό, από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Ευθυμίο Ευθυμίου, ωστόσο δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Σημειώνεται πως, μαζί με το πόρισμα για το ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ, ο Ευθύμιος Ευθυμίου παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα και δεύτερο πόρισμα, σε σχέση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π.), όπου επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού, Νίκου Γεωργίου προκύπτει ασυμβίβαστο για δύο άτομα.

Για αυτά τα δύο άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, υποδεικνύονται επίσης πιθανά ποινικά αδικήματα, με την επιτροπή να ζητά τον διορισμό ανεξαρτήτου ποινικού ανακριτή.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου η Επιτροπή να ανακοινώσει τις αποφάσεις της σε ό,τι αφορά ακόμη ένα πόρισμα που σχετίζεται για υπόθεση ασυμβίβαστου και ενδεχομένως διαφθοράς στο αεροβόλο πιστόλι.

epta

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Νομική Υπηρεσία, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Ευθυμίου είπε ότι παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα αυτούσιο το πόρισμα για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς και το πόρισμα που αφορά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού.

«Η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη των πορισμάτων και έχει βρει και για τα δύο ότι υπάρχει υπόθεση, η οποία από εδώ και πέρα είναι στην ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα», συνέχισε ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου για τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, καθώς και άλλα θέματα, τα οποία, όπως είπε, θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσει, ενώ θέμα ασυμβίβαστου υπάρχει επίσης και για την Ομοσπονδία Ορειβασίας, κατά παράβαση του νόμου 181/2017.

exi

tfg

Ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες που επιρρίπτουν οι συνήγοροι του Προέδρου της ΚΟΠ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η Επιτροπή διέταξε απλώς να γίνει μια έρευνα, η οποία διεξήχθη από τους ερευνητές, και προσέθεσε ότι δεν παραβιάστηκε κανένα δικαίωμα κανενός, διερωτώμενος ταυτόχρονα πώς μπορεί να παραβιαστεί το δικαίωμα κάποιου που δεν προσήλθε για κατάθεση.

«Η Επιτροπή τήρησε τον νόμο στο ακέραιο, τον τηρεί για όλους και θα συνεχίσει να τον τηρεί για όλους», τόνισε σχετικά, συμπληρώνοντας πως όλοι είναι προστατευμένοι από την Επιτροπή, και αυτοί που παρέχουν πληροφορίες και οι εξεταζόμενοι, και πως δεν πρόκειται να θυματοποιηθεί ποτέ κανένας.

Σε ερώτηση τέλος για τα επόμενα βήματα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είπε ότι αναμένει από την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα να διατάξει αμέσως ποινική έρευνα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χωρίς καθυστέρηση.

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Από δεσμοφύλακας τρόφιμος των Φυλακών ο 47χρονος για το μπαράζ εμπρησμών-Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»