Κάνουν τις σαράντα των επεισοδίων στο Προεδρικό-Ενώπιον Χριστοδουλίδη Αρχηγός και Προκοπίου

Σαράντα ημέρες μετά από τα επεισόδια σε Λεμεσό, που προκάλεσαν ντροπή, όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σε έντονο ύφος ανέφερε σε υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και άλλα μέλη της δύναμης πως, «δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας», πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επόμενη μέρα στο Σώμα Ασφαλείας.

Μια επόμενη ημέρα που τους βρίσκει όλους στη θέση τους, αφού από τη μια η Άννα Προκοπίου προστατεύθηκε από τον Πρόεδρο και από την άλλη, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, παρέμεινε τελικά στη θέση του, λόγω του ότι ο Πρόεδρος έλαβε αρνητικές απαντήσεις, από τα άτομα που προσέγγισε εκτός της δύναμης, για να να αναλάβουν τα ηνία.

Οι διαδοχικές αρνητικές απαντήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης να μην έχει αποφασίσει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να αντικαταστήσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, με κάποιο άλλο μέλος από την ηγεσία, τον οδήγησαν στην απόφαση να συμβιβαστεί με τα δεδομένα και να μην προχωρήσει με την παύση του Στέλιου Παπαθεοδώρου, ο οποίος στο μεταξύ, έδειξε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε.

Σε ότι αφορά το ερώτημα με ποιο τρόπο θα αποδοθούν οι προαναγγελθείσες ευθύνες, για το πογκρόμ, αυτό παραμένει αναπάντητο, εντούτοις δεν αποκλείεται να απαντηθεί κατά κάποιον τρόπο με το πέρας της σημερινής συνάντησης.

Όπως είχε αναφέρει αρμόδια πηγή κατά τη σημερινή σύσκεψη, θα τεθούν επί τάπητος, όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, όχι μόνο για τα επεισόδια της Χλώρακας και της Λεμεσού, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά σε όλες της περιπτώσεις, που αναδείχθηκαν οι αδυναμίες της Αστυνομίας, ενώ θα συζητηθούν εισηγήσεις ώστε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που θα βοηθήσουν την Αστυνομία να γυρίσει σε σελίδα και να βελτιώσει τα επιχειρησιακά της πλάνα και την απόκριση της σε φαινόμενα βίας.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις, ήταν η δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε όλες τις επαρχίες, πρόταση που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό από τις Συντεχνίες «Ισότητα» και ΑΣΔΥΚ, ωστόσο δεν ήταν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά τα επεισόδια στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Επίσης θα εξεταστούν τα επιχειρησιακά πλάνα για να κλείσουν οι τρύπες που έχουν εντοπιστεί καθώς και οι αδυναμίες που παρατηρήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας που κατέχουν θέσεις ευθύνης και καθοδηγούν τους απλούς αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις για την μη παύση του Αρχηγού ανακοινώθηκαν διά στόματος Άννας Προκοπίου σε μεσημβρινές εκπομπές, χωρίς να δοθούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο που χειρίστηκε το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας στην Αστυνομία. Μένει να διαφανεί εάν μετά κι από τη σημερινή σύσκεψη θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση.

Δειτε Επισης

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και την Πέμπτη ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της
Ανησυχία εκφράζει ο Τριανταφυλλίδης-«Δεν επιτρέπεται ο ΔΗΣΥ να γίνει κόμμα φυλακισμένων εγκεφάλων»
Πόρτα εν κινήσει οχήματος τραυμάτισε πεζό στη Λεμεσό-Αναζητείται ο οδηγός
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Φυσιολογικά χαρακτηρίζει η Αννίτα τα όσα διημείφθησαν στον ΔΗΣΥ-«Να μην μεγαλοποιούμε»
Βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση τα Δικαστήρια