Κάνουν τις σαράντα των επεισοδίων στο Προεδρικό-Ενώπιον Χριστοδουλίδη Αρχηγός και Προκοπίου

Σαράντα ημέρες μετά από τα επεισόδια σε Λεμεσό, που προκάλεσαν ντροπή, όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σε έντονο ύφος ανέφερε σε υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και άλλα μέλη της δύναμης πως, «δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας», πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επόμενη μέρα στο Σώμα Ασφαλείας.

Μια επόμενη ημέρα που τους βρίσκει όλους στη θέση τους, αφού από τη μια η Άννα Προκοπίου προστατεύθηκε από τον Πρόεδρο και από την άλλη, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, παρέμεινε τελικά στη θέση του, λόγω του ότι ο Πρόεδρος έλαβε αρνητικές απαντήσεις, από τα άτομα που προσέγγισε εκτός της δύναμης, για να να αναλάβουν τα ηνία.

Οι διαδοχικές αρνητικές απαντήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης να μην έχει αποφασίσει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να αντικαταστήσει τον Αρχηγό Αστυνομίας, με κάποιο άλλο μέλος από την ηγεσία, τον οδήγησαν στην απόφαση να συμβιβαστεί με τα δεδομένα και να μην προχωρήσει με την παύση του Στέλιου Παπαθεοδώρου, ο οποίος στο μεταξύ, έδειξε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε.

Σε ότι αφορά το ερώτημα με ποιο τρόπο θα αποδοθούν οι προαναγγελθείσες ευθύνες, για το πογκρόμ, αυτό παραμένει αναπάντητο, εντούτοις δεν αποκλείεται να απαντηθεί κατά κάποιον τρόπο με το πέρας της σημερινής συνάντησης.

Όπως είχε αναφέρει αρμόδια πηγή κατά τη σημερινή σύσκεψη, θα τεθούν επί τάπητος, όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, όχι μόνο για τα επεισόδια της Χλώρακας και της Λεμεσού, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά σε όλες της περιπτώσεις, που αναδείχθηκαν οι αδυναμίες της Αστυνομίας, ενώ θα συζητηθούν εισηγήσεις ώστε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που θα βοηθήσουν την Αστυνομία να γυρίσει σε σελίδα και να βελτιώσει τα επιχειρησιακά της πλάνα και την απόκριση της σε φαινόμενα βίας.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις, ήταν η δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε όλες τις επαρχίες, πρόταση που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό από τις Συντεχνίες «Ισότητα» και ΑΣΔΥΚ, ωστόσο δεν ήταν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά τα επεισόδια στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Επίσης θα εξεταστούν τα επιχειρησιακά πλάνα για να κλείσουν οι τρύπες που έχουν εντοπιστεί καθώς και οι αδυναμίες που παρατηρήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας που κατέχουν θέσεις ευθύνης και καθοδηγούν τους απλούς αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις για την μη παύση του Αρχηγού ανακοινώθηκαν διά στόματος Άννας Προκοπίου σε μεσημβρινές εκπομπές, χωρίς να δοθούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο που χειρίστηκε το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας στην Αστυνομία. Μένει να διαφανεί εάν μετά κι από τη σημερινή σύσκεψη θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση.

Δειτε Επισης

Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης