Ένα διήμερο αφιερωμένο στην ευεξία που θα το θέλαμε όλοι

Ένα διήμερο καθόλα χαλαρωτικό, δημιουργικό και γεμάτο γνώσεις στον πανέμορφο Αγρό, κόντρα στους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας, στις χίλιες-δυο απαιτήσεις της ζωής και στο άγχος που μας κατατρέχει συνεχώς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 100 και πλέον άτομα όλων των ηλικιών.

2 REP

Αφορμή για τη σύναξη αυτή που στέφθηκε με επιτυχία, αποτέλεσε το διήμερο Lidl Wellness Camp που διεξήχθη για τέταρτη χρονιά το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού, και ήταν αφιερωμένο στην καλή υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία και τη γενικότερη ευεξία.

3

Με φόντο το καταπράσινο τοπίο που βρίσκεται το ξενοδοχείο Ρόδον, οι συμμετέχοντες εκτός από την ευκαιρία που είχαν για να χαλαρώσουν, έλαβαν μέρος σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες. Ειδικοί από τον χώρο της διατροφής, της ψυχολογίας, της άθλησης και του περιβάλλοντος, ανέπτυξαν διάφορα θέματα από τον τομέα τους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων όλο το Σαββατοκύριακο.

5

Ανάμεσα σε εκείνα που ξεχώρισαν, ήταν τα λόγια της Μαρία Μάρκου Πικκούα, μιας νεαρής γυναίκας, η οποία αποτελεί παράδειγμα πίστης, δύναμης, αισιοδοξίας και θέλησης. Κόντρα στο πρόβλημα που την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, η Μαρία είναι σήμερα Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών σε Πάγκο. “Στάσου στα πόδια της ψυχής και ζήσε τη μαγεία της ζωής”, ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει και να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους. Διά του λόγου το αληθές, ποτέ δεν τα έβαλε κάτω. Αποφοίτησε από το σχολείο, έκανε πτυχίο, μεταπτυχιακό, βρίσκεται στην αγορά εργασίας και κάνει πρωταθλητισμό. Διότι όπως λέει η ίδια: Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

6

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν εξάλλου από τη Δρα. Ξένια Λοϊζίδου για το πώς τα μικροπλαστικά επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία μας, έμαθαν βασικές, καθημερινές ασκήσεις γιόγκα για ευλυγισία από τη γυμνάστρια Κρίστη Λουκά, δοκίμασαν τις νόστιμες δημιουργίες του Σεφ Γιώργου Γεωργίου, έκαναν Capoeira με τον Mestre Casquinha και παρακολούθησαν πολλά άλλα ενδιαφέροντα σεμινάρια με καταρτισμένους ειδικούς.

Ένα με την κοινωνία η Lidl Κύπρου

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που φέρει ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης τροφίμων, η Lidl Κύπρου επιχειρεί με πρωτοβουλίες όπως αυτή, να θέσει στο προσκήνιο εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από τη διατροφή και τη σχέση της με την υγεία, ενώ ταυτόχρονα, προάγει την αειφόρο ανάπτυξη, τον σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη κατανάλωση. Στοχεύει επίσης στο να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια, για την υιοθέτηση πιο υγιών πρακτικών και συνηθειών σε θέματα διατροφής, σωματικής και ψυχικής υγείας.

7

Παράλληλα, οι μικροί συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δραστηριότητες, του «Σχολείου του Δάσους»! Το «Σχολείο του Δάσους» είναι μία εκπαιδευτική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, σε υπαίθρια περιβάλλοντα. Τα παιδιά έπαιξαν, δημιούργησαν, εξερεύνησαν και πάνω απ’ όλα, διασκέδασαν στη φύση, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτριών.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Lidl Κύπρου στοχεύει να συμβάλει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση σε όλες εκείνες τις συλλογικές δράσεις που θα επιφέρουν ένα καλύτερο αύριο. Προσφέρει λοιπόν «τροφή για σκέψη», ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια πιο υγιή καθημερινότητα και έναν βιώσιμο πλανήτη για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO καθώς και του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου.

Δειτε Επισης

Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας
Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC
Η γκαλερί RIANA RAOUNA παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Matete Martini “HUG EACH OTHER AGAIN” στη Λευκωσία
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή Συζήτηση με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
Στην Κύπρο ο John Malcovich την Πέμπτη
Η Ανθρώπινη Αγάπη στην Υπηρεσία της Ζωής: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή