Ξετυλίγουν το κουβάρι για τον Ρώσο που βρέθηκε τραυματισμένος σε στρατόπεδο στο Τρόοδος

Το κουβάρι γύρω από τη μυστήρια υπόθεση εισόδου 33χρονου Ρώσου στο στρατόπεδο «Ευαγόρας Παπαχριστοφόρου», στην περιοχή του Τροόδους, προσπαθούν να ξετυλίξουν Αστυνομία και στρατός, μετά τη σύλληψη του υπόπτου, ώστε να διακριβώσουν πώς κατάφερε το εν λόγω πρόσωπο να τρυπώσει στη μονάδα, κάτω από τη μύτη σκοπών που ήταν σε υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρώσος βρέθηκε τραυματισμένος εντός στρατοπέδου της ΕΦ-Τον συνέλαβε και διερευνά η Αστυνομία

Αστυνομία και Εθνική Φρουρά έχουν αρχίσει παράλληλες έρευνες για την υπόθεση με τις Αρχές να αναλαμβάνουν την ανάκριση του συλληφθέντα, ενώ η Εθνική Φρουρά διερευνά τα όσα συνέβησαν από την πλευρά όσων ήταν σε υπηρεσία την συγκεκριμένη ημέρα στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος μετά τη σύλληψή του έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στις Αρχές για τον τρόπο που κατάφερε να εισέλθει εντός του στρατοπέδου, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν να αναφερθούν για λόγους ασφαλείας, ενώ την Κυριακή οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του για πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να ανακριθεί, αφού η κατάστασή του χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης.

Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, το εν λόγω πρόσωπο είχε στο πρόσφατο παρελθόν κάποια προβλήματα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, από το οποίο είχε απολυθεί πριν από κάποιες ημέρες. Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να τον ανακρίνουν τις επόμενες ημέρες, πριν εκπνεύσει το διάταγμα κράτησής του, ώστε να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν ανανέωση της κράτησης ή εάν θα τον παραπέμψουν σε δίκη, εάν και εφόσον κριθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Φρουρά, άρχισε τη λήψη καταθέσεων από τα πρόσωπα που ήταν σε υπηρεσία, τα οποία προβάλλουν τους δικούς τους ισχυρισμούς για όσα συνέβησαν. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος κατά τον οποίο ο 33χρονος κατάφερε να εισέλθει εντός του στρατοπέδου, αλλά ούτε και ο τρόπος, ωστόσο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες με την πορεία των ερευνών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, ο 33χρονος εντοπίστηκε το Σάββατο, από μόνιμο στέλεχος της στρατιωτικής μονάδας, να κάθεται εντός οχήματος, ιδιοκτησίας του στελέχους της Εθνικής Φρουράς, με εμφανείς εκδορές και κακώσεις στα πόδια, ενώ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ακολούθως, η Αστυνομία, εξασφάλισε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή και τον οδήγησε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την πενθήμερη κράτησή του.

Την υπόθεση διερευνά ο αστυνομικός σταθμός Πλατρών σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λεμεσού, οι οποίοι αναζητούν επίσης πληροφορίες, ως προς το κατά πόσον ο συλληφθείς είχε εμπλοκή σε τροχαίο πριν από τον εντοπισμό του στο στρατόπεδο.

Δειτε Επισης

Δικηγόρος Ταμασού για υπόμνημα μοναχών: Έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης
Συγκινητικό βίντεο με γυναίκα που αγκαλιάζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή-«Ήμουν έτοιμη να φύγω...»
Πολίτης αναγνώρισε τρία πρόσωπα που αναζητούνταν για κλοπές
Μπούκαραν με όπλο σε οικία στον Μούτταλο, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες και έκλεψαν χρηματικό ποσό
Χειροπέδες στον 34χρονο οδηγό φορτηγού που παρέσυρε στον θάνατο τον 28χρονο
Η ενδεχόμενη εκλογή Ζαννέτου, η αλλαγή του Νόμου και η πιθανότητα να είναι Δήμαρχος για 20 μέρες
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ
Εξάμηνο τεχνολογικής ανάπτυξης για την Κύπρο-Τα χρονοδιαγράμματα για ψηφιακό πολίτη και ταυτότητα
Έδειξε παραλήψεις ο θανατικός ανακριτής για τον Δικαστή Σατολιά-Έχασαν τον δρόμο, δεν μετέφεραν απινιδωτή