Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στην Αλμπέρτα του Καναδά

Μια αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, δυτικά του Σάντρε, στην Αλμπέρτα του Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το CBC News, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πάρκα ανέφερε ότι έλαβε ειδοποίηση αργά την Παρασκευή από μια συσκευή GPS που υποδεικνύε ότι σημειώθηκε επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο, στην κοιλάδα του ποταμού Red Deer.

Οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεψαν τη χρήση ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα η ομάδα ανταπόκρισης να ταξιδέψει πεζή όλη τη νύχτα στην τοποθεσία, όπου εντόπισε τα δύο θύματα. Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα έκανε ευθανασία στην αρκούδα που είχε επιθετική συμπεριφορά, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, το οποίο προσελκύει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, φιλοξενεί τόσο γκρίζλι όσο και μαύρες αρκούδες.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου για το πόρισμα για Τέμπη-«Χτίστηκε αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης»
Γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα Υγείας η ΟΣΑΚ-«H υγεία δεν είναι απλώς στόχος πολιτικής αλλά είναι δικαίωμα»
Υπέρ της ενιαίας αντίδρασης στους δασμούς Τραμπ ο Μητσοτάκης
Χαρτσιώτης για παραβατικότητα: Ο νόμος δεν δέρνεται
Υπό κράτηση οι δύο συλληφθέντες για τα δύο κιλά ναρκωτικά στη Λάρνακα
BINTEO: Επεισόδια και ρίψη αντικειμένων σημάδεψαν το ντέρμπι της ΑΕΛ με την Ομόνοια-Καταγγελία για ζημιές σε οχήματα
Εννιάχρονη εντοπίστηκε με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα-Έρευνα της ΕΛΑΣ
Αναζητεί τρεις ΑΠΟΕΛίστες για ζημιές και επίθεση η Αστυνομία στην Πάφο (pics)
Συνεχάρη Οζέλ και έστειλε νέο μήνυμα ο Ιμάμογλου-«Το κόμμα μας μπαίνει στο δύσκολο ταξίδι πολύ πιο δυνατό»
Προειδοποιεί για ψευδή μηνύματα για πληρωμή εξωδίκων η Αστυνομία-Συστάσεις στο κοινό